joi, 30 decembrie 2010

Leacuri populare diverse afectiuni

Leacuri populare

Busuiocul vindeca intepaturile de viespe
Aplicati imediat pe locul intepaturii frunze proaspete, strivite usor in mana. Puteti folosi aceasta metoda terapeutica si in completarea tratamentului prescris de medic.


Smochinele combat constipatia
Mancati 2-3 smochine dimineata, pe stomacul gol si nu veti mai suferi de constipatie. Daca problema nu se regleaza imediat, repetati "tratamentul" dupa 48 de ore.
 
Ceapa are virtuti multiple
Daca aveti stomacul si ficatul sensibil, nu mancati ceapa cruda: va mari secretia biliara si, deci, aciditatea gastrica. Contra anginelor: in 1 litru de apa care clocoteste, puneti 100 g ceapa cruda, taiata solzi. Faceti inhalatie.
Pentru articulatii dureroase: Aplicati cataplasme calde, de ceapa fiarta in apa, pe articulatiile dureroase sau anchilozate.
Contra astmului si bronsitei: Faceti un decoct, fierband 20 g ceapa in 25 cl apa, 10 minute, dupa care filtrati, beti un pahar din acest "cocktail" cald, pe nemancate, dimineata, si altul seara la culcare, indulcit cu miere.


Eucaliptul este vermifug si antiseptic general
Faceti o infuzie din 50 cl de apa si 75 g frunze proaspete. Beti 3-5 cesti pe zi. Puteti folosi si uleiul esential de eucalipt, aplicat pe punctele de acupunctura clasice (interiorul de la incheietura mainii, plexul etc.) sau adaugat in baie; de asemenea, puteti inghiti zilnic 2-3 picaturi, cu o lingurita de miere.
Pentru a preveni sau usura afectiunile respiratorii, puneti 10 g frunze eucalipt la 1 l apa fierbinte.


Lamaita alunga tantarii
Beti infuzie de lamaita - va da pielii un miros pe care tantarii il detesta. Pentru a prepara aceasta infuzie, taiati in bucati frunze proaspete de planta si puneti-le in apa fierbinte, 1 minut. Cand infuzia s-a colorat bine, indulciti-o cu miere.


Menta ajuta digestia
Fierbeti, 1 minut, cateva frunze de menta proaspat taiate. Inainte de a bea, puteti adauga o coaja de lamaie verde.

Floarea de portocal - dupa o masa copioasa
Amestecati 2 cesti (de cafea) cu flori de portocal cu 2 cesti de apa. Fierbeti si beti ceaiul cald, aromat si cu o bucatica de coaja de portocala.


Scortisoara pune sangele in circulatie


Folositi scortisoara (praf) presarata pe mancaruri sau pe desert. Gustul sau se potriveste foarte bine atat cu mancaruri sarate, cat si cu cele dulci. In plus, stimuleaza tranzitul intestinal si circulatia sanguina.

Anasonul, contra iritatilor colonului
Taiati bulbul de anason in lamele fine. Fierbeti-l si lasati-l sa infuzeze cateva minute. Beti cald.
Infuzia rece linisteste stomacul fragilizat de diaree al bebelusului. Puneti in biberon si putin zahar.

Usturoiul intareste sistemul imunitar
Regleaza colesterolul si actioneaza impotriva hipertensiunii. Este recomandat si in cazul unei gastro-enterite sau al tulburarilor intestinale.
Mancati 2-3 catei cruzi in fiecare dimineata, pe stomacul gol, sau amestecati-i in mancare: in lamele fine - in legume, tocat marunt si presarat pe salata etc. Daca nu toti mesenii apreciaza usturoiul, asezati-l pe o farfurioara, pentru cei care-l doresc.

Contra bataturilor si negilor
Seara, aplicati o cataplasma dintr-un catel de usturoi pisat. Protejati pielea sanatoasa din jur cu plasture.
Pentru un somn linistit
Fierbeti 8 minute 250 ml lapte in care ati pus 2 catei de usturoi tocat. Beti cald, de preferinta dupa ce v-ati pus in pat.

Leacuri... de import

Ceai in stil tunisian
Puneti 2 varfuri de scortioara in ceai verde fierbinte, adaugati menta si seminte de pin proaspete. Beti cald. Semintele de pin si scortisoara sunt excelente pentru circulatia sangelui si alunga senzatia de picioare grele. Menta ajuta digestia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...