vineri, 17 decembrie 2010

Tratamente prevenire raceala si gripa

Produsele pentru întărirea imunităţii trebuie luate în dozele corecte pentru a nu apărea efecte nedorite


Pentru a face mai bine faţă bolilor sezonului rece, pe lângă alimentaţia bogată în carne, fructe şi legume, puteţi încerca homeopatia şi suplimentele.
Imunitatea poate fi crescută natural prin alimentaţie, evitarea stresului, odihnă ori artificial prin administrare de suplimente nutritive, tratamente homeopate, vaccinuri.

"Pentru a evita gripele, infecţiile respiratorii şi alergiile sezonului rece e necesară respectarea unor reguli de protecţie a organismului în faţa agresiunilor microbiene sau virale, care se concretizează prin îndepărtarea factorilor care scad imunitatea, printre care stresul, insomnia şi carenţele alimentare, dar şi evitarea zonelor poluate şi aglomerate", recomandă Cristina Popovici, medic de familie la cabinetul Cristal Medical, din Capitală.

Variantele homeopate


Înainte de a apela la orice tratament este bine să vă faceţi analize de sânge pentru a depista care este starea sistemului imunitar. În funcţie de rezultatul testelor, puteţi apela la diferite tratamente.

"Pentru creşterea imunităţii, puteţi apela la Influensinum, medicament care se poatea administra o dată pe săptămână în lunile octombrie, noiembrie, februarie şi martie. E obţinut dintr- o diluţie de viruşi gripali şi stimulează apărarea împotriva viruşilor", explică Sorin Dan Cadar, medic homeopat la clinica Anima, din Bucureşti.

În plus, în farmacii mai există şi un vaccin antigripal homeopatic, care stimulează sistemul imunitar să lupte cu virusurile care circulă în acest sezon.

O altă metodă prin care să optimizaţi nivelul sistemului imunitar este să apelaţi la suplimente nutritive.

"În această perioadă, atât adulţii, cât şi copiii au nevoie de o cură de imunizare, bazată şi pe administrarea de suplimente nutritive care ajută organismul să facă faţă multitudinii de infecţii virale specifice acestei perioade. Majoritatea suplimentelor nutritive recomandate conţin ca substanţe active echinaceea, vitamina C, zinc şi propolis. Copiilor preşcolari li se recomandă siropuri sau comprimate masticabile", explică Alina Bujor, farmacist diriginte Sensiblu.

În cazul tratamentelor cu echinaceea, aveţi grijă să nu depăşiţi dozele de pe prospect pentru că în cantităţi mari efectul este invers.

Mâncaţi citrice, peşte, ardei


O cauză frecventă care duce la scăderea imunităţii este o alimentaţie dezechilibrată, săracă în legume şi fructe proaspete.

"Alimentaţia monotonă, bogată în grăsimi şi glucide concentrate, asociată unei alimentaţii sărace în proteine, fibre, vitamine şi minerale duce la producerea de radicali liberi la nivel celular, cu o producţie scăzută de produşi imunomodulatori, cât şi o scădere a formării de celule implicate în răspunsul imun", detaliază Ştefan Ionuţ, consultant în nutriţie la cabinetul "mc²", din Bucureşti.

Evitaţi orice tip de conserve, însă bazaţi-vă pe citrice, afine, ardei gras sau capia (bogate în vitamina C), peşte, piersici (vitamina A), carne (fier). "Un consum zilnic echilibrat de carne, ouă, cereale, legume şi fructe aduce cantităţile necesare şi suficiente în producerea răspunsului imunitar", adaugă Ştefan Ionuţ.

OFERTĂ DE SEZON

Produse pentru creşterea imunităţii pe care le găsiţi în farmacii


  • HelpNet

    ImmunoMix capsule
    (asigură substanţe ce întăresc sistemul imunitar) preţ 39,90 lei
    Sirop Immuno-Baby 150 ml
    (pe bază de echinaceea şi gheara pisicii, stimulează imunitatea, protejează de viroze, gripe) 41,90 lei, 1+1 cadou

    Propol 2EMF Spray Forte 30 ml (întăreşte sistemul imunitar şi menţine sănătatea cavităţii bucale, în special iarna) 32,66 lei

    Oscilococcinum 17,90 lei
  • Sensiblu

    Alvityl Defenses Sirop 240 ml
    (conţine echinaceea, propolis şi Vitamina C) 40,9 lei

    Gelee Royale
    (Laptişor de matcă; previne oboseala şi scăderea imunităţii, se poate administra copiilor peste 3 ani) 25,20 lei

    Echinaceea
    (stimulează imunitatea şi creşte rezistenţa organismului) 18,90 lei

    Oscilococcinum 17,99 lei
Preţurile sunt mai mici pentru posesorii de carduri de fidelitate

EFECT NEDORIT

Oamenii stresaţi şi depresivi răcesc mai uşor


"Starea afectivă contează foarte mult în raport cu imunitatea. Trăirile din spectrul depresiv sau al agresivităţii sunt expresia unui sistem imunitar scăzut", explică conf. dr. Matei Georgescu, psihanalist.
De aceea, e bine să faceţi inventarul trăirilor, să vi le scoateţi din minte pe cele neplăcute, pentru că altfel vă puteţi îmbolnăvi mult mai uşor. În plus, puteţi apela şi la practici de relaxare (meditaţii) care au rolul de a "igieniza psihicul". O dezorganizare psihică se poate manifesta şi prin insomnie.
"Un psihic încărcat determină o imunitate scăzută, care dereglează activitatea corpului", completează psihoterapeutul Matei Georgescu.
Atunci când aveţi insomnii, pentru a nu vi se înrăutăţi starea, specialiştii recomandă să vă ridicaţi din pat, să beţi un ceai calmant sau o cană cu lapte.

În cazurile mai grave, în care insomniile durează perioade lungi, se poate încerca şi psihoterapia, această metodă acţionând asupra sursei stresului sau problemelor care cauzează insomnia şi, implicit, scăderea imunităţii organismului, vizibilă în special în lunile de iarnă.

Sursa: Evz.ro

3 comentarii:

  1. cat timp se tine o cura de miere cu propolis?

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua. va multumesc pentru interes. cura este ideala pentru intarirea sistemului imunitar. o astfel de cura se face pe o perioada de minim 2 , 3 luni cu o saptamana de pauza.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu folosesc separate echinacee, propolis ai vitamin C laprimele semen de raceala. Mie medical mi-a recomandat si Trachisan gargara . Mi se pare foarte ok mai ales in sezonul rece. Sanatate si mersi pentru articol

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...