duminică, 26 decembrie 2010

Detoxifierea de dupa Sarbatori




Mesele de Craciun si de Revelion pot fi o incercare grea pentru organismul nostru. Fiecare resimtim efectele toxinelor acumulate in organism in aceasta perioada. Senzatia de oboseala, nivelul scazut de energie, lipsa de concentrare, balonarile, aparitia celulitei, migrenele sau tenul incarcat sunt cateva din semnele prin care organismul iti transmite ca are nevoie de o cura de detoxifiere. Asa ca renuntati la mesele copioase si consumati multe fructe si legume, care furnizeaza zilnic necesarul de fibre, vitamine si de minerale. Alimentele prea dulci, prea sarate, bogate in grasimi, sucurile, toate acestea au facut ca organismul tau sa acumuleze toxine si sa te ingrasi. Totul se poate rezolva, insa, daca actionezi acum si, chiar daca pare deja un cliseu, trebuie sa stii ca lichidele te vor ajuta sa elimini toxinele mai repede decat orice alta metoda! Bea doi litri de lichide pe zi (apa plata si ceaiuri diuretice) si evita bauturile ce contin zahar. Limiteaza consumul de cafea la o singura ceasca pe zi. Ca sa atingi tinta de doi litri de lichide, poti sa mananci supe de legume.
Evita carnea cel putin o perioada, in special carnea grasa de porc. Ca sa scapi de toxine, renunta la proteinele de origine animala. Inlocuieste-le cu cele din surse vegetale si vei reusi sa scapi mai repede de senzatia de foame. In plus, organismul tau va elimina mai usor toxinele acumulate in timpul Sarbatorilor. Cele mai bune proteine vegetale se gasesc in ciuperci. Le poti gati la cuptor, cu putin ulei de masline, sau sub forma de tocanita cu sos de rosii. Alte alimente vegetale care contin proteine sunt soia, fasolea boabe si lintea. Cu toate ca nu vor inlocui cu totul proteinele de origine animala (din oua, carne si lactate), ele te vor ajuta ca in perioada de detoxifiere sa nu iti privezi organismul de nutrienti importanti si vei reusi sa scapi de toxine.
Apoi, poti manca in special citrice si mere, si incearca sa eviti fructele bogate in zaharuri (banane, pere, struguri sau fructele uscate, stafidele). Poti manca legumele crude sau incorporate in supe si in salate. De evitat sunt alimentele care contin zahar, cofeina, tutunul, alcoolul, produsele de panificatie, alimentele fast-food, carnea si lactatele.
Cura de detoxifiere nu trebuie sa dureze mai mult de o saptamana. In primele trei zile este de preferat sa alternezi fructele cu proteine, ca apoi sa introduci, treptat, in meniul zilnic carne slaba (piept de pui, peste), lactate si oua.

Sursa: http://www.uups.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...