sâmbătă, 11 decembrie 2010

Retete naturiste impotriva caderii parului



Reteta 1

Cantitatile indicate in reteta sunt pentru un par mediu. In cazul in care aveti parul mai lung sau mai scurt, adaugati sau reduceti din cantitati. Pentru parul mediu sunt necesare: 6 linguri ulei masline, 5 linguri ulei ricin, 3-4 linguri vitamina A uleioasa, 4 fiole vitamina C si un galbenus de ou. Toate acestea (cu exceptia uleiului de masline si oului) se gasesc in farmacii. Reteta este impotriva caderii parului, regenerandu-l si vitaminizand firul de par.

Mod de aplicare: inainte de baie se uda parul foarte bine, se sterge si se maseaza cu aceasta compozitie, insistandu-se 2-3 minute la varfuri. Apoi se strange parul si se acopera cu ceva (casca sau prosop), lasand solutia sa patrunda timp de 30 - 60 de minute. Apoi se clateste si se spala parul in mod normal. Compozitia se aplica la fiecare spalare timp de cel putin o luna, pentru a se vedea efectele ei. Mult succes!

Reteta 2

Pentru ameliorarea circulatiei la nivelul scalpului, faceti frictiuni cu infuzie concentrata de urzica, ce ajuta la indepartarea matretii.
Pentru intarirea radacinii si regenerare sunt eficiente tamponarile cu tinctura de coada calului (doua linguri de frunze maruntite, macerate doua saptamani in 200 ml alcool de 70 grade).

Reteta 3
Masajele zilnice cu ulei de masline sunt eficiente.- 1 lingura de miere, 1 lingura suc de usturoi sau ceapa. Se freaca bine ingredientele si se adauga o lingura de sampon din plante. Se unge parul si radacina acestuia si se tine capul acoperit cca ½ ora, dupa care se spala bine parul. Tratamentul se face o data pe saptamana, timp de 1-2 luni.
Eficienta creste daca alternati sucul de ceapa cu sucul de usturoi.

Reteta 4

Se iau 5 capatani de usturoi , se decojesc, se piseaza, dupa care se pune toata cantitatea la macerat in 400 gr. gaz si se tine 10 zile. O lingura din acest macerat se amesteca cu un galbenus de ou si o lingura de ulei de ricin. Se amesteca bine si se maseaza pielea capului, frictionand bine. Se infasoara capul cu un batic si se tine asa cat suportati. Daca va ustura prea tare, spalati-va imediat. Procedura se aplica de doua ori pe saptamana timp de o luna.

Reteta 5
 250 g maduva de vita taiata marunt se pune intr-o cana cu doua degete de apa, se fierbe cca. 20 de minute, dupa care se strecoara. Zeama obtinuta se amesteca cu o lingura de alcool de 70o cu o lingura de ulei de ricin si cu un galbenus de ou. Se infasoara capul intr-un batic si se tine asa pana dimineata. La sculare, se face un masaj cu ulei de masline sau de ricin. Dupa o ora se spala capul. Se repeta procedura de cel putin o data pe saptamana. 

Reteta 6

Suc de ceapa – 400 grame, alcool – 100 grame. Se amesteca si se frictioneaza zilnic la radacina parului.
- 20 g frunze de urzica, 20 g radacina de brusture, 20 g frunze de nuc, 20 g rozmarin, 20 g mesteacan se macereaza in 500 ml alcool 70 0. Acest macerat intareste radacina parului, da flexibilitate si un aspect sanatos firului de par si impiedica despicarea acestuia. 

Reteta 7 

Tinctura de ardei iute

Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza cu alcool de 700. Se lasa la macerat 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune in sticlute, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face vreme de 10 minute, energic, dar cu blandete. Se gaseste si la magazinele naturiste.
Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura. 

Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...