luni, 27 decembrie 2010

Otravurile din painea noastra cea de toate zilele - OTV Tudor Barbu

           Deschidem “sertarul “ secretelor referitoare la paine si…otravurile din fiecare felie pusa copiilor pe masa sau in ghiozdan cu pachetelul !!! Va fi un serial cu dezvaluiri cumplite !!!
          Nutritionistii avertizeaza ca painea nu este atat de sanatoasa pe cat am crede noi, deoarece, dupa procesul de macinare a graului, painea rezultata este una "aproape lipsita de substante nutritive". Un fals cu chip de paine.

          “Calitatea painii depinde si de tehnologia de fabricatie : multifaziala cu maia sau … moderna monofaziala cu amelioratori de panificatie. Ca urmare a deprecierii calitatilor de panificatie ale graului, in ultima vreme se utilizeaza, pentru fabricarea painii, din ce in ce mai mult amelioratori de panificatie, care ne afecteaza grav sanatatea", avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

          Painea integrala contine tarate, celuloza, vitamine, saruri minerale si are un aport caloric redus, fapt ce ajuta la pastrarea siluetei. Painea alba contine de trei ori mai putine vitamine si oligoelemente, iar magneziu, calciu si fosfor, de cinci ori mai putin, decat painea integrala.

          Macinarea graului scade calitatea nutritiva a painii, iar in faina alba mai raman mici cantitati de vitamina B1, acid pantoenic, acid folic, fier, cupru, zinc si magneziu.

          Oxidantii sunt folositi in prelucrarea painii pentru modificarea elasticitatii glutenului. Un exemplu de speriat este  bromatul de potasiu - E 924 - care duce la aparitia senzatiei de greata, varsaturi, diaree sau aparitia diverselor dureri, odata ce este ingerat.

          "Cisteina, glutationul si sulfatul de sodiu sunt reducatori folositi pentru scaderea elasticitatii glutenului. Sulfatul de sodiu - E 514 - afecteaza vezica biliara, lactatul de calciu - E 327 - prezinta printre efecte adverse stari de hipercalcemie si insuficienta renala, acidul fumaric - E 297, acidul acetic –
E 260 si cancerigenul acid citric E 330.

Sursa:  http://www.2012tehnicidesalvare.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...