vineri, 17 decembrie 2010

Remediu naturist pentru raceala si gripa




Raceala reprezinta cea mai banala afectiune care apare in sezonul de toamna rece si umeda. Raceala poate fi provocata de peste 200 de virusuri identificate sau altele in proportie de 40% care nu sunt identificate.
Simptomele racelii
In decursul a 2-3 zile de la contaminarea cu virusul racelii, apar primele simptome - dureri in gat si/ sau inrosire in gat, dureri de cap, febra moderata, infundarea nasului sau, dimpotriva, secretii nazale ambundente.
Riscul transmiterii infectiei de la o persoana deja infectata este cel mai ridicat in zilele a doua si a patra de la contractare.
O raceala poate dura intre 2 si 14 zile. In cazul in care aceasta dureaza mai mult sau se agraveaza trebuie consultat un medic.

Un remediu naturist in tratarea racelii este folosirea ceaiului combinat din plamanarica si sovarv.
Plamanarica prin compozitia ei, formata din saruri de potasiu, acid salicilic, tanin, muculagii, saponine si alantoina,ajuta la tratarea bolilor cailor respiratorii, usurand expectoratia, calmand tusea si raguseala.

Sovarvul are actiune antibiotica asupra mai multor germeni(stafilococul auriu, pseudomonas, klebsiella), actiune anticandidozica dar si imunostimulant. Are deasemenea efect antispastic si fluidifica secretiile bronhice, favorizand expectortia.

Tratamentul naturist impotriva racelii este format din combinatia celor doua ceaiuri de mai sus: plamanarica si sovarv. Acest ceai are numeroase proprietati antiinflamatoare, antiinfectioase, febrifug, sudorific, imunostimulator, antitusiv, expextorant.

Se recomanda ca tratament de baza al infectiilor respiratorii(gripa, faringita, bronsita, tuse). Este foarte util persoanelor predispuse la infectii respiratorii repetate. Administrat la debutul bolii are efect de imbunatatire al starii generale a bolnavului si grabeste in acelasi timp vindecarea.
Se beau 2-3 cani de ceai pe zi.

Sursa: http://blog.plantesiceaiuri.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...