marți, 7 decembrie 2010

Cine este Evghenia Davitasvili alias Djuna?
Pe mainile unui terapeut titrat

Dar cine este Evghenia (sau Eugenia) Davitasvili, alias Djuna (sau Dzhuna). Nascuta pe 22 iunie 1949, in tinutul Armavir din Siberia, rusoaica de origine georgiana Evghenia Davitasvili este presedintele Academiei Internationale de Stiinte Alternative "Djuna" si membru al Consiliului Politic Consultativ al presedintelui Federatiei Ruse. Profesor academician, detinatoare a Ordinului Prietenia intre Popoare si a Ordinului International Medical "Albert Schweitzer", Evghenia Davitasvili conduce Consiliul Regent al societatii "Noua Elita din Rusia" si este general-colonel in serviciul militar medical.

Pe vremea fostei URSS, era una dintre cele mai cunoscute persoane inzestrate cu capacitati extrasenzoriale. Este renumita mai ales pentru ca s-a ocupat multi ani de sanatatea fostului lider sovietic Leonid Ilici Brejnev. Provine dintr-o familie de vindecatori faimosi in acea zona. A stiut sa atraga atentia asupra sa, faima ei ajungand repede la Moscova. Chiar inainte de a implini 30 de ani, cazul ei era bine cunoscut in randurile oamenilor de stiinta sovietici, intrigati de capacitatile ei de a vindeca tot felul de boli, in primul rand prin bioenergie. Djuna a fost studiata de savantii Academiei de Stiinta a URSS, care au confirmat faptul ca este inzestrata cu puteri iesite din comun. Acest aviz favorabil i-a deschis usile in cercurile oficiale, incredintandu-i-se sarcina de a se ocupa chiar de seful statului.

"Doctorul" presedintilor rusi

Slabit de batranete, Brejnev cauta orice remediu pentru a-si intari organismul. La vremea aceea era de notorietate faptul ca liderul PCUS inghitea cu constiinciozitate niste pilule create de un laborator al armatei (EKOMED), despre care se spunea ca regenerau energia organismului prin intermediul unor impulsuri transmise creierului. Brejnev s-a lasat pe mainile Djunei in speranta ca il va ajuta sa-si pastreze puterea. In 1978, apropiatii sefului statului au observat ca tratamentul Djunei parea sa dea rezultate. Chiar si in zilele mai proaste, dupa o ora de masaj, Brejnev aparea revigorat.

In 1982, moartea lui Brejnev s-a reflectat negativ asupra puterilor sale. Lipsa inaltului sau protector a lasat-o pe Djuna expusa atacurilor celor care demult o urau. Pentru unii clerici, puterile ei erau de natura diavoleasca, Djuna fiind acuzata chiar de vrajitoare. Unii oameni de stiinta au venit cu teoria vampirismului energetic.
Vindecatoarea din Siberia a scapat repede si cu imaginea nestirbita din aceasta perioada nefasta a vietii ei, profitand de climatul de toleranta instaurat, in 1985, de Mihail Gorbaciov. A calatorit mult in strainatate punandu-se la dispozitia celor care cautau tratamentele ei.

Evghenia Davitasvili s-a intors la Kremlin in momentul venirii la putere a lui Boris Eltin, un om cu numeroase probleme de sanatate. Desi nu se mai bucura de aceeasi trecere ca pe vremea lui Brejnev, in 1994, tarul Boris a rasplatit-o cu o decoratie de stat pentru contributia adusa la dezvoltarea medicinei alternative.

Nascuta in 1947 in tinutul Armavir din Siberia, Evghenia se trage dintr-o familie de vindecatori faimosi in acea zona. Bruneta, cu un aer de femeie fatala, tinara a stiut sa atraga atentia asupra sa, faima ei ajungind repede la Moscova.

Chiar inainte de a implini 30 de ani, cazul ei era bine cunoscut in rindurile oamenilor de stiinta sovietici, intrigati de capacitatile ei de a vindeca tot felul de boli, in primul rind prin bioenergie. 

Djuna a fost studiata de savantii Academiei de Stiinta a URSS, care au confirmat faptul ca este inzestrata cu puteri iesite din comun. Acest aviz favorabil a constituit biletul de intrare in cercurile oficiale, incredintindu-i-se sarcina de a se ocupa de primul barbat al tarii. Slabit de batrinete, Brejnev cauta orice remediu pentru a-si intari organismul. 

La vremea aceea era de notorietate faptul ca liderul PCUS inghitea cu constiinciozitate niste pilule create de un laborator al armatei (EKOMED), despre care se spunea ca regenerau energia organismului prin intermediul unor impulsuri transmise creierului.

Brejnev s-a lasat pe miinile Djunei, in speranta ca puterile ei il vor ajuta sa-si pastreze puterea. In timpul sedintelor de tratament, femeia executa serii de pase asupra trupului pacientului, fara a-l atinge insa. Potrivit spuselor sale, tehnica ei, transmisa in familie din generatie in generatie, se inrudea cu traditia orientala a masajului fara contact direct. Djuna spunea ca se concentra mai cu seama asupra partilor bolnave, creind mintal imaginea unui organ sanatos, ca si cum ar fi incercat sa impulsioneze trupul pacientului sa corecteze greselile dinauntrul sau. 

Orgii sub zidul Kremlinului Printre cei care au testat puterile Djunei se numara academicianul Sprikin, considerat parintele parapsihologiei ruse. El insusi inzestrat cu puteri deosebite, Sprikin era la vremea aceea unul dintre cei mai mari specialisti in "iridologie", tehnica de analiza a irisului unui om pentru a depista maladiile de care sufera sau risca sa se imbolnaveasca. Academicianul se ocupa de asemenea de masurarea aurei unei persoane. Potrivit observatiilor sale, Djuna avea o aura cu o raza de peste 4 metri. 

In 1978, apropiatii sefului statului au observat ca tratamentul Djunei parea sa dea rezultate. Chiar si cind avea perioade mai proaste, dupa o ora de masaj, Brejnev aparea revigorat. Aceste reusite vizibile, dar si simplul fapt ca se bucura de increderea stapinului imperiului sovietic au facut ca faima femeii sa creasca si mai mult, nomenclatura comunista inghesuindu-se la usa ei. Constienta de puterea pe care o dobindise asupra mai-marilor zilei, Evghenia Davitasvili nu se sfia sa-si faca de cap intr-un mod de neconceput pentru acea epoca severa in privinta moravurilor. 

Prin Moscova se dusese vestea despre "seratele dansante" ale Djunei, care petrecea in bratele unor barbati vinjosi. Seratele, se spunea, degenerau in orgii demne de ilustrul sau inaintas, calugarul Rasputin, care uita complet de cele sfinte in chefurile sale de pomina. 

Suspiciuni de partid 

Aceasta viata extravaganta a fost intrerupta brusc in 1982 de moartea lui Brejnev, care parea sa se reflecte negativ asupra puterilor sale. Lipsa inaltului sau protector a lasat-o pe Djuna expusa atacurilor celor care de mult o urau, dar care pina atunci nu indraznisera sa se lege direct de ea. Pentru unii reprezentanti ai clerului, puterile ei erau de natura diavoleasca, Djuna trezindu-se chiar acuzata ca ar fi vrajitoare. Desi nu au pus la indoiala inzestrarile sale speciale, unii oameni de stiinta au venit cu teoria vampirismului energetic, intrebindu-se de unde are Djuna atita energie pentru a da si altora si daca nu cumva o "fura" de la cei din jurul ei. Pe de alta parte, unii au profitat de acest moment pentru a da glas, ce-i drept doar pe la colturi, zvonurilor ca Djuna fusese infiltrata in rindurile elitei de catre KGB, ca mijloc suplimentar pentru a spiona viata privata a membrilor de partid.

Vindecatoarea din Siberia avea sa iasa destul de repede si cu faima nestirbita din acest con de umbra, profitind din plin de climatul de toleranta instaurat in 1985 de Mihail Gorbaciov. Spre fericirea ei, Djuna a putut calatori in strainatate, unde multi erau curiosi s-o intilneasca pe cea care fusese atit de aproape de fostul lider sovietic. Nu exista informatii ca Djuna ar fi avut acces la Gorbaciov, care insa a apelat la sfaturile unui guru american, cum ar fi Deepak Chopra, practicant al meditatiei transcendentale si specialist in medicina ayurvedica. Chopra este si azi o mare vedeta in SUA, fiind consilier al multor staruri de la Hollywood si autor a numeroase carti privind succesul in viata.


Astrologul KGB Evghenia Davitasvili se intoarce la Kremlin inmomentul venirii la putere a lui Boris Eltin, un om cu numeroase probleme de sanatate, pe linga care o vindecatoare era oricind bine venita. Desi nu se mai bucura de aceeasi trecere ca pe vremea lui Brejnev, in 1994, tarul Boris a rasplatit-o cu o decoratie de stat pentru contributia adusa la dezvoltarea medicinei alternative. 

In afara Djunei, in preajma lui Boris Eltin misunau tot felul de astrologi si hipnotizatori, cea mai mare parte dintre ei adusi de omul sau de incredere, Aleksandr Korjakov, care i-a fost mai intii bodyguard, iar apoi sef al administratiei. Mai putin cunoscut decit acesta, dar mai important dupa cit se pare, era Gheorghi Rogozin, ofiter KGB, pe care unii autori il considera o adevarata eminenta cenusie a Kremlinului anilor `90. Rogozin se specializase in studiul capacitatilor extrasenzoriale, astrologie si hipnotism la un institut stiintific care functiona sub egida KGB, ce incuraja aceste proiecte obscure de teama ca americanii ar putea folosi astfel de arme parapsihologice. Influenta misteriosului Rogozin este lesne de apreciat, tinind cont ca el realiza horoscopul ce-i era trimis dimineata sefului statului, organiza sedinte de spiritism, se ocupa de crearea unui "pol energetic", favorabil in jurul lui Eltin si isi dadea cu parerea asupra calitatii celor numiti in functii inalte.

<va urma>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...