joi, 9 decembrie 2010

Pentru prima data in Romania, Dieta Lunii sau Dieta Fazelor Lunii!Modificările astrologice au un impact pozitiv asupra vieţii noastre. Zilele de Luna Noua si Luna Plina sunt o buna oportunitate de a profita la maxim de influenţa Lunii asupra organismului nostru, astfel încât să ne ajute sa pierdem in greutate şi pentru detoxifierea completa a corpului nostru.

Pentru menţinerea greutatii şi pentru nedorita "recuperare" a acelor kilograme în plus pierdute în timpul postului Negru din zilele de Luna Noua si Luna Plina, recomandam un regim alimentar de întreţinere (a se vedea dietă de întreţinere).
În zilele in care Luna se gaseste in Primul si Ultimul Patrar se va tine post pe jumatate, în aceste zile existand posibilitatea să adăugaţi cateva alimente pe langa lichidele obisnuite din dieta dvs.

Ce are de-a face Luna cu pierderea in greutate?Unul dintre factorii care influenţează pierderea in greutate este capacitatea organismului de a absorbi apa si acest lucru este legat de forţa de atracţie a Lunii asupra fluidelor, şi cu atât mai mult atunci când Luna isi schimba Faza. Altfel zis, aceasta dieta se bazează pe teoria că fluidele corpului tind să urmeze "ritmul mareelor", şi după cum ştim, sunt cauzate de influenţa lunii.  

Dieta Lunii constă în a tine post pentru 26 de ore după schimbarea survenita intre Fazele lunii (a se vedea influenţa de fiecare fază), adică o zi întreagă, plus inca 2 ore. În această perioadă, se tine post şi se beau multe lichide. Efectul duce la detoxifierea organismului şi la reducerea in greutate cu până la 2 kg!
Fazele in care se pierde cel mai mult in greutate sunt cele de Lună Plina şi Lună Nouă. Fazele  Lunii, respectiv Primul si Ultimul Patrar, sunt pentru a va mentine greutatea asa ca, probabil, în aceste 2 faze kilogramele nu o vor lua prea in jos.
Este important să va cantariti înainte de a începe Dieta şi după terminarea acesteia pentru a urmări ceea ce ati obtinut!Aceasta dieta nu este periculoasa pentru ca este vorba despre Post, insa recomandarea noastra este de a consulta un medic mai ales dacă suferiţi de diabet zaharat.

 
CUM SE TINE ACEST POST

Postul pe parcursul zilelor de LUNA NOUA si LUNA PLINA(26 ore)
Se poate consuma pe parcursul acestei perioade:

    
* Apa minerala, cel puţin 2 litri (poatefi de la robinet in cazul in care e potabilă)
    
* Ceai, ceai regulat, aromatizat ceai, mate, mate.
    
* Sucuri naturale de fructe complet filtrate, adică fără celuloză (fibre).
    
* Sucuri ambalate care nu au adaos de zahar.
    
* Este permisă utilizarea de îndulcitori (a nu se face abuz).
    
* Supă de zarzavat de casă (numai lichid).
ESTE INTERZISA consumarea pe parcursul acestei perioade a:
    
* Sare
    
* Zahar
    
* Cola
    
* Bauturile energizante
    
* Bauturi pe baza de soia
    
* Sirop
    
* Bulion sau cuburi supa şi concentrate dieta
    
* Pulpă şi suc cu adaos de zahăr
    
* Derivate din lapte sau produse lactate, chiar iaurt vegetal.

  CUM SE POSTESTE PE PARCURSUL ZILELOR DIN PRIMUL SI ULTIMUL PATRAR

În aceste zile dieta se tine în acelaşi mod, cu excepţia că, în loc de a fi  POST NEGRU se tine ca un POST pe jumatate, pe perioada celor 26 de ore in care durează dieta, acest lucru insemnand că puteţi mânca si alte alimente.
Poate fi adăugata la lichidele permise în Dieta Anterioara, o singură Opţiune din lista de mai jos, aceea care vă place dvs

    
* OPŢIUNEA 1: Fructe de sezon şi naturale, interzis conserve, cum ar fi (mere, portocale, kiwi, piersici, etc) pot fi luate cinci bucăţi sau porţii pe zi, impartite intre micul dejun, pranz, gustare si cina.

    
* OPŢIUNEA 2: Doar salata (salata verde, macris, telina, morcovi, roşii etc), o portie la prânz şi cină. Dacă este iarnă, legumele pot fi  fierte sau usor incalzite. Uleiul de masline se poate lua o linguriţă. La micul dejun şi masa de prânz, dacă aveti aparat de tocat legume, puteti face suc de legume si sa il serviti ca pe o infuzie.

    
* Opţiunea 3: Doar iaurt vegetal şi piure pasat din jumătate de dovleac, se poate servi la micul dejun şi masa de prânz şi piure pasat de dovleac pentru prânz şi cină.

    
* Opţiunea 4: Doar gelatina vegetala de fructe, se poate consuma in portii egale la micul dejun, masa de prânz, şi cină.

    
* Opţiunea 5: Supa de legume naturale. Se pot face porţii  egale la micul dejun,  masa de prânz, şi cină.


Nu amestecaţi opţiunile, dar trebuie să alegeţi opţiunea că este cea mai potrivita pentru dvs şi ca de obicei sa beti multe lichide! Apa minerala, orice ceai, ceai regulat, aromatizat ceai, cafea, mate, mate. Sucuri naturale de fructe fără adaos de zahăr!


Foarte important: Trebuie sa va cântăriti  înainte de a începe dieta şi la sfârşitul acesteia pentru a vedea schimbarile in greutate! Este important să tineti postul intocmai altfel nu se va observa nici un efect  şi nu se va realiza detoxifierea organismului!
Dupa terminarea postului din zilele de Luna Plina si Luna Noua trebuie sa mentineti o dietă echilibrată. Aceasta ar trebui sa contina toate substantele nutritive necesare unei bune nutritii.

Pentru restul lunii

 
Dacă sunteţi supraponderal trebuie să întelegeti că soluţia NU constă în a NU mânca sau de a mânca prost ,ca acest lucru este foarte periculos, dieta Lunii consta in a tine post doar două zile pe lună şi de a tine post pe  jumătate in celelalte două zile, astfel încât in restul lunii trebuie să mancati bine adica sa mancati in portii normale, împărţite în cinci, la micul dejun, gustarea dintre micul dejun si pranz, prânz, gustarea intre pranz si cina şi cină. Astfel se mănâncă de 5 ori pe zi in portii mici, si veti pierde in greutate!


NU UITATI!!!!

 
Cea mai consistenta masa ar trebui să fie micul dejun şi cea mai usoara -cină, aşa că sa mancam la micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinţ şi la cină ca un cerşetor!
Aceasta dieta este pentru oricine, deoarece se tine post pentru o zi, dar la cea mai mică îndoială sau daca esti insarcinata sau ai o patologie speciala (diabet, etc boli inima) trebuie să consultati un medic.

Traducere dupa: http://www.cometamagico.com.ar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...