luni, 6 decembrie 2010

Sfaturi nepretuite - retete miraculoase - Elena Josan!

 

Despre medicina sufletului si a trupului cu Elena Josan


"Cel mai important medicament in tratamentele pe care le aplic este bucuria"

Pe Elena Josan o cunoasteti din pagina "Cititorii raspund" a revistei noastre, in care a fost adesea prezenta cu o multime de tratamente, pe cat de inedite, pe atat de eficiente. Cunostintele sale extraordinare in domeniul medicinii naturiste ne-au facut sa vrem sa stim mai multe despre acest terapeut prea putin cunoscut, care traieste intr-o modestie desavarsita, departe de lumea dezlantuita, ca un veritabil anahoret


Femeia din fata mea pare a fi in lupta cu timpul sau, mai degraba, timpul pare a fi in lupta cu ea, fara insa sa reuseasca sa o dovedeasca. Are cincizeci de ani batuti pe muchie si, judecand dupa t
rasaturi, pare ca necazurile nu au ocolit-o deloc, ba din contra. Privirea ii este insa calda, deschisa, incredibil de tanara, intrebandu-te parca mereu: "Cu ce te pot ajuta?". De fapt, aceasta este ratiunea ei de a fi - sa ajute. Din acest motiv, si-a consacrat decenii de viata studierii plantelor medicinale, de aceea a invatat tratamentele bioenergetice cu celebra Djuna Davitasvili, de aceea a preluat retete si terapii nemaiauzite din fabuloasa medicina populara rusa si din sursele asiatice ale imensului imperiu sovietic. Rareori mi-a fost dat sa vad un om mai documentat in domeniul medicinii naturiste, dupa cum rareori mi-a fost dat sa vad un terapeut cu o asemenea intelegere si delicatete sufleteasca. De fapt, cine este Elena Josan? Aceasta a fost si prima intrebare pe care i-am pus-o.


Sub aripa Djunei

- D-na Elena Josan, dupa tratamentele extrem de variate si de documentate pe care le-ati trimis pe adresa redactiei, pareti a fi medic. Dar dupa ineditul unor terapii pe care le cunoasteti si care merg la limita paranormalului, v-am putea considera mai degraba vraci. De fapt, care este calitatea dvs. profesionala, cinesau, mai exact, ce sunteti?

- Nu sunt si nici nu ma consider nici medic, nici vraci. Sunt un vindecator de suflete, adica sunt psiholog absolvent al facultatii de profil din orasul Balti, Republica Moldova. Am ajuns sa descopar si metodele medicinii naturale in anii 80, din dorinta de a-mi ajuta copiii si rudele, care aveau mari probleme de sanatate. Mama mea fiind biolog, am putut invata rapid o multime de lucruri despre plantele de leac, mai mult sau mai putin cunoscute. Apoi, intr-o zi, viata mea a tins sa intre pe un nou fagas, atunci cand am cunoscut-o pe faimoasa bioenergeticiana Djuna si am fost acceptata ca eleva a sa.

- Sunteti, asadar, bioenergeticiana?

- As fi putut fi. Dupa ce am absolvit cursul Djunei, cei din jurul meu ma priveau ca pe un fel de vraci atotputernic, iar la poarta casei mele nu conteneau sa vina oameni care-mi cereau sa-i ajut sa se vindece prin tratamente cu bioenergie. Am facut aceste tratamente fara sa preget si fara sa cer nici o recompensa materiala. A fost o perioada cand aproape nu mai aveam ragaz pentru mine. Veneau oamenii si la doua noaptea sa-mi ceara ajutorul. Adesea mi se cerea sa tratez cazuri de urgenta, care erau clar de competenta unui spital bine dotat si cu personal de specialitate. Nu am devenit sau, mai degraba, nu am ramas bio-energeticiana, pentru ca am realizat treptat ca aceasta forma de tratament nu este un panaceu (asa cum unii sustin) si, mai mult, ca, dupa un timp, da dependenta pacientilor, ceea ce nu este de dorit. Asa ca am considerat toate aceste tratamente cu bioenergie ca pe o eficienta metoda de prim ajutor, ori ca pe o componenta dintr-un tratament integral si nimic mai mult, eu preferand sa aprofundez vechile mele pasiuni: plantele medicinale si, mai ales, psihologia. 


Ingerul batranilor
Printre pacientii din Vaslui
 
- Cum de ati ales sa veniti in Romania?

- Ca urmare a unei drame familiale, cum adesea se petrec, din pacate, in Basarabia: fiul meu, politist de profesie, a fost ucis de Mafie. A fost o lovitura pentru mine si am simtit ca vreau sa plec, sa ajung intr-un loc unde legea se respecta si nu este doar pe hartie. Asa ca am venit aici, la Vaslui, in Romania, unde oamenii sunt la fel de calzi si de inimosi ca la noi, dar unde totodata exista lege si siguranta zilei de maine. Am lasat, nu fara regrete, ce mi-a mai ramas din familie, postul meu de director la un institut din Orhei, prietenii, si mi-am gasit aici o noua casa, un nou rost. Aici, la Vaslui, m-am dedicat trup si suflet unei cauze la care inca putini adera: ajutorarea batranilor, a handicapatilor si a persoanelor nevoiase. Stiu ca exista nenumarate asociatii de ajutor cu medicamente, cu locuri in azile, cu hrana, insa eu mi-am propus altceva: sa ma apropii de sufletul acestor oameni. Asa ca am creat o asociatie non-profit pentru ajutorarea celor in varsta si, in general, a persoanelor aflate in dificultate: "Fitomed". Pe langa aceasta asociatie, am mai infiintat un club, numit "Clubul Optimistilor", care are deviza Viata mai lunga, batranete activa si fara dureri. Ce facem aici? Reinvatam sa traim si sa ne bucuram. Vin oameni de saptezeci, de optzeci de ani, ca niste scolari, cu hartia si creionul, pentru a invata impreuna despre plantele de leac, despre cum sa mancam sanatos, despre reflexoterapie si despre o multime de alte remedii de sanatate. Rezultatele sunt uimitoare: oamenii intineresc vizibil, de la o zi la alta, boli cronice se amelioreaza ca prin farmec, persoane pentru care viata aparent se sfarsise isi recapata pofta de a trai si bucuria.

- Cum ati reusit aceste performante, cu ce tratamente?

- Primul si cel mai important ingredient in orice tratament pe care il aplic este bucuria.
Interlocutoarea mea se opreste o clipa si scoate dintr-un colt niste cutii de lemn cu pietricele, frunze uscate si crengi. Le pune una langa alta si in cabinetul ei se creeaza un fel de carare. Imi explica: "Atunci cand pasesti descult pe aceasta "carare", diferitele obiecte puse in cutii fac un masaj reflexogen foarte complex al talpilor. Asa imi incep eu sedintele de recuperare cu batranii: insir aceasta cararuie, pun aceasta muzica (apasa pe butonul de start al unui batran casetofon, facand sa se reverse in incapere o melodie vesela), ma descalt si pasesc prima in pasi ritmati pe pietricele, iar batranii mei vin dupa mine. Dupa zece minute de pasit sau, mai exact, de dantuit pe pietricele si pe crengute deja suntem alti oameni: suntem veseli, fericiti, am uitat grijile si necazurile, iar cu mintea proaspata putem sa incepem sa mai invatam ceva despre puterea vindecatoare a naturii. Sirurile mele de prelegeri despre medicina naturista incep cu lucruri simple: cum sa mancam sanatos, cum sa ne alegem si cum sa ne preparam alimentele, cum sa ne facem cateva preparate fitoterapeutice foarte simple, in casa. Apoi, am adus cateva plante medicinale foarte bune din Basarabia: ceapa indiana, varza iepurelui, iarba de soaldina. Ii invat pe oameni cum sa le cultive in ghivece, cum sa le recolteze si cum sa le foloseasca. Pe urma, sunt o multitudine de tratamente simple si incredibil de eficiente pentru bolile batranetii pe care eu le recomand. 




- Ne puteti spune mai multe despre aceste tratamente?

Un miracol caruia ii dedica viata: farmacia naturii
 
- Sa va dau un exemplu: contra hipertensiunii nu recomand doar o singura metoda de tratament, ci mai multe, care sa actioneze sinergic. In problemele de tensiune arteriala sunt foarte utile remediile fito-terapeutice clasice (valeriana, hameiul si paducelul), precum si cele dietoterapeutice (porumbul, hrisca, ovazul, usturoiul, samburii de caisa). La acestea, adaug insa cateva metode neconventionale, foarte tintite ca actiune si deosebit de eficiente. De exemplu, exista o forma de masaj a urechii: se pun ambele degete mici in urechi, se apasa cu ele foarte puternic cat mai in interior si se maseaza vreme de 2-3 minute. Am invatat o doamna cu o hipertensiune foarte puternica, care nu putea fi reglata cu nici un medicament, acest masaj auricular, si in cateva luni, doctorii au fost uluiti de rezultatele obtinute. Apoi, un alt leac este sa strivesti doua frunze de muscata proaspat culese si sa le legi la incheietura mainii, acolo unde se ia pulsul - tensiunea se regleaza de la sine. In medicina populara rusa se fac impachetari ale talpilor picioarelor cu un prosop inmuiat in otet de mere - de cele mai multe ori, dupa 10 minute de efectuare a acestei proceduri, tensiunea se normalizeaza. In medicina chineza, se pune pe 3 plasturi taiati in forma de cerc boia de ardei iute si apoi se lipesc unul pe vertebra a saptea cervicala si ceilalti doi in spatele gleznei, deasupra calcaiului. Prin aceasta metoda se regleaza, in timp, foarte bine tensiunea. As putea acum sa va mai spun cel putin inca 10-20 de metode de acelasi tip si cu o eficienta exceptionala in tratarea hipertensiunii, dar nu stiu daca aveti timp.

Legea simetriei biologice

- Si toate aceste metode neconventionale, cum le spuneti dvs., dau rezultate?
- De cele mai multe ori, da. Depinde si cine le aplica si cum le aplica. Eu niciodata nu ma hazardez sa iau locul medicului sau sa indemn oamenii sa renunte la medicatia stabilita de specialist, pentru a aplica tratamente dupa ureche. Toate metodele pe care vi le-am spus si multe altele provin din medicina populara a unor popoare cu traditii de secole si de milenii, iar efectele sunt

Chiar si florile din fata casei sunt bune de leac
 
verificate. Cu toate acestea, eu nu tratez propriu-zis, ci doar informez si dau sugestii, medicul curant al fiecaruia fiind cel care isi da acordul sau nu, pentru o anumita terapie. Aici, in cercul de cunostinte pe care mi l-am creat la Vaslui, medicii au fost la inceput foarte reticenti la aceste metode de tratament rusesti si orientale, care nu semanau cu nimic din ceea ce ei cunosteau. Si-au dat seama insa ca aceste metode simple nu au cum sa faca rau. Asa ca mai intai le-au tolerat, pentru ca ulterior sa ramana uimiti de rezultatele "medicinii babesti", cum o numesc ei. 


- Si cum va dati seama daca un tratament este sau nu eficient pentru o persoana?

- In Rusia si Ucraina, este foarte cunoscuta si aplicata in domeniul medical o teorie pe care restul lumii pare sa o ignore. Se cheama Legea Simetriei Biologice. Conform acestei legi, orice medicament sau tratament din lumea aceasta are trei tipuri de efecte: pozitive (vindecatoare), negative (daunatoare), respectiv indiferente (organismul, practic, nu raspunde in nici un fel). Aceeasi aspirina administrata la trei pacienti cu tipologii diferite va avea la unul un puternic efect febrifug si vasodilatator, la altul nu va avea practic nici un efect, iar la cel de al treilea va produce efecte negative, cum ar fi gastrita, stari de voma, hemoragii. Aceeasi lege se aplica si in medicina naturista: nu toata lumea se impaca la fel de bine cu diversele remedii.

- Cum putem sti daca un tratament este bun pentru un pacient sau nu?

- De fapt, nu putem sti niciodata cu exactitate cum va raspunde un pacient la o terapie. Ca este vorba de remedii alopate sau naturiste, nici un medic nu poate sti cu exactitate ce efecte vor avea ele asupra pacientului. Secretul reusitei in terapie nu este sa ghicesti dinainte daca o metoda de tratament este buna sau nu pentru o anumita persoana, ci comunicarea. Cel care trateaza trebuie sa comunice foarte bine cu pacientul, pentru a putea interveni in diferitele etape ale procesului de vindecare si a adapta tratamentul. 


- Ce boli pot fi tratate prin metodele pe care le cunoasteti si pe care le promovati?

- Eu promovez, in primul rand, un stil de viata sanatos. Si, fireste, ca mergand pe acest principiu, gama de boli care pot fi vindecate sau ameliorate este foarte mare. Cu batranii mei s-au obtinut prin colaborare cu medicii rezultate foarte bune in hipertensiune, in aritmii cardiace, in anumite forme de ischemie, in tulburarile de memorie si chiar in anumite afectiuni psihice specifice varstei a treia. De-a lungul timpului, am obtinut rezultate foarte bune si in tratamentul tulburarilor hormonale, bolilor digestive si de ficat... Practic nu am intalnit niciodata boli cu adevarat incurabile, ci mai degraba pacienti cu care se colabora foarte greu.

"Cancerul se vindeca prin:"

- Ati avut rezultate favorabile si in maladiile foarte grave, cum ar fi cancerul?

 
- Cine afirma ca poate vindeca orice caz, orice pacient bolnav de cancer cred ca este iresponsabil. Este o boala dificil de stapanit, care pe moment pare ameliorata sau uneori chiar vindecata si care reizbucneste si mai puternic la primele greseli de dieta sau de stil de viata. Este adevarat insa ca aceasta boala aparent implacabila poate fi invinsa. Imi aduc aminte ca am intalnit aici, in Romania, un caz considerat disperat. Familia m-a dus sa vorbesc cu un pacient bolnav de cancer la stomac, caruia nu i se mai dadea nici o sansa. M-am inarmat atunci cu o bucata de hartie pe care scrisesem mare cu rosu: "Cancerul Se Vindeca Prin". Si urmau doua puncte si o enumerare de remedii si tratamente pentru combaterea acestei boli. Omul acela era la pat si abia se mai misca, dar stand de vorba cu el si incurajandu-l, s-a inviorat si i-am captat interesul pentru a incerca aceste metode. M-am intors dupa 10 zile sau poate dupa doua saptamani de la acea prima intalnire la el si nu l-am gasit acasa, era plecat. Dupa ceva timp, a aparut un domn bine, imbracat cu o geaca de piele, volubil - era omul nostru, pe care il gasisem nu demult la pat, abia miscandu-se. Stiu ce eficienta puteau avea remediile pe care i le recomandasem si stiu ca aceasta ameliorare miraculoasa a starii sale de sanatate nu se datora acestor remedii. Ceea ce il pusese pe el pe picioare era speranta.

- Ati folosit, cu alte cuvinte, o terapie placebo?

- Nu, remediile naturale recomandate chiar au efecte anticancerigene, care apar in timp si sunt destul de stabile. Insa, intr-adevar, in acest caz nu ele avusesera rolul principal, ci speranta, optimismul. Nu doar in cancer, ci in orice boala, fara o angrenare pozitiva a psihicului nu exista vindecare. De fapt, nu poate exista cu adevarat medicina fara psihologie.

"Psihicul joaca rolul cel mai important in vindecare"

- Exista un curent in medicina care sustine ca orice metoda de tratament, naturista sau alopata, ar trebui asociata cu psihoterapia...

- Nu neaparat asociata, mai degraba imbinata. Psihicul joaca rolul cel mai important in vindecare. Cel mai puternic tratament anti-cancerigen, traditional sau modern, nu va avea practic nici un efect asupra unui pacient profund deprimat si care are certitudinea ca nu mai are nici o sansa. Aceasta pentru ca pesimismul, gandirea negativa, este o adevarata gaura neagra, care absoarbe orice remediu sau terapie. In schimb, asa cum arata exemplul pe care vi l-am spus si multe altele, atunci cand exista o stare psihica pozitiva, aceasta face mai mult decat tratamentul in sine. Sa va dau exemplul concret al unui bolnav de hepatita cu evolutie spre ciroza. Acel om este deja slabit psihic si moral, iar singura solutie care i se ofera, de regula, este sa tina un regim, sa ia medicamente si sa astepte. Daca hepatita este de tip C, sansele ca omul acela sa faca ciroza sunt de 90% la medicatia care exista acum. Acest mod de abordare a bolii mai este insa ineficient dintr-un motiv care nu tine de medicamente: nu apeleaza la cea mai puternica resursa de vindecare a omului, care este psihicul. Aici, medicina naturista are un rol foarte important, pentru ca metodele sale nu presupun o asteptare pasiva si deprimanta a efectului unei pastile, ci din contra, presupun activitate. Aceasta activitate va trezi speranta, optimismul, resursele de autovindecare ale pacientului. Intorcandu-ma la exemplul dat: un tratament naturist va presupune pentru acel bolnav de ficat sa tina un regim vegetarian bazat pe cruditati. El isi va face zilnic sucuri din cartofi, din varza si din sfecla, pe care le va consuma proaspete, la anumite ore din zi. Apoi, va trebui sa-si prepare extractele de sofran, imortele, rostopasca si galbenele. Daca-i primavara, va merge sa-si culeaga muguri de mesteacan. In fiecare zi, el va face ceva efectiv pentru a se insanatosi. Nu se va mai simti victima neputincioasa a bolii, ci un luptator care poate sa o invinga. De aceea, am cautat atat de multe tratamente si terapii, pentru ca pe de o parte sunt eficiente in sine, iar pe de alta parte, realizeaza acest lucru extrem de important in vindecare: mobilizeaza resursele interioare ale pacientului. Daca aceste resurse sunt trezite, sansele de vindecare sau macar de ameliorare a bolii cresc exponential.

"In sufletul fiecarui om exista  o lumina interioara care  asteapta sa fie descoperita"


- Si reusiti de fiecare data sa-i ajutati sa-si mobilizeze resursele interioare pe cei cu care intrati in contact?

- As fi lipsita de realism sa afirm ca de fiecare data reusesc sa trezesc optimismul si entuziasmul in cei care au nevoie de ele. Insa pot spune ca am credinta profunda, ca in sufletul fiecarui om exista o lumina interioara care asteapta sa fie descoperita. Aceasta lumina interioara poate vindeca, practic, instantaneu, atunci cand avem acces la ea. Intr-o zi, m-am asezat in fata foii de hartie si am facut un desen cu o femeie care tine in mana o lumina enigmatica. Cand am terminat desenul, mi-am dat seama ca este foarte frumos, desi eu nu am nici un talent la desen. Nu mi-am putut explica logic cum am putut realiza asa ceva la neindemanarea mea. Parca un inger mi-ar fi purtat mana cand desenam... Mai tarziu, mi-am dat seama ca a fost un mesaj pe care l-am primit prin acest desen si aceasta este foarte posibil sa fie menirea mea: sa-i ajut pe ceilalti sa-si descopere lumina interioara de care vorbeam. Am pus acest desen pe coperta cartii pe care am scos-o de curand si care contine sute de leacuri si sfaturi menite sa-i ajute pe cei aflati in suferinta.

D-na Elena Josan poate fi contactata la telefon 0745/47.57.21 sau pe Internet, la adresa: fitomed@yahoo.com
 
Sursa: Formula AS, 2005

2 comentarii:

  1. Vreau să mulțumesc Rick simpson și întreaga gestionarea ricksimpsonmedicalservices pentru salvare ulei de canabis care vindecat de cancer tiroidian soției mele, doctorul mi-a spus nu a existat putine putea, deoarece în ciuda tuturor chimioterapie și radiații, ea a fost care nu răspund la tratament. asa ca un prieten de-al meu a venit în ajutorul nostru, comanda acest ulei de canabis de la Rick Simpson madicali servicii pe care le-a spus Rick a ajutat pacientii lupta impotriva cancerului, de diferite tipuri, astfel ne-am decis să-i dea o încercare, până acum soția mea se îmbunătățește foarte bine și în prezent ea poate merge în jurul casei toate de herself.i considerat că este necesar i lasa pe altii mai ales cei care sufera de aceasta boala acuta pe care odata ce ai un ulei de canabis bun, se poate da cu adevărat o șansă la life.if se întâmplă să fie în moarte nevoie de acest ulei de canabis, puteți contacta fundația care ne furnizat cu acest e-mail: ricksimpsonmedicalservices@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. O mare mărturie trebuie să împartă la toți pacienții cu cancer din lume. Soțul Sora mea a fost diagnosticat cu stadiul 4 cancer hepatic primar în
    Martie 2015. Medicul ne-a spus că nu era mult de făcut, deoarece tumora a fost de 7 inch care acoperă lobul inferior și, de asemenea, a avut
    extins la ganglionii limfatici. Ne-am decis să mergem acasă și a numit Hospice, care ne-a dat morfină pentru durere. Ed urât morfina, care
    l-au facut afectat voma si, de asemenea, mintea lui. După o săptămână de la domiciliu, am decis să facem ceea ce am făcut pentru mulți ani, să se bazeze pe
    ourselves.We au fost doar in spital, timp de 3 zile cu durere severă. Cancerul a blocat duct biliar său, după ce ne-am alege un
    medic naturopat și nu au avut tratamente conventionale. o zi am dat peste utilizarea uleiului de canabis pentru tratamentul cancerului
    si am vazut un post pe modul in care un pacient cu cancer a fost vindecat cu ulei de canabis. Am nevoie urgent de ajutor și am contactat e-mail :( ricksimpsoncannabisoil4@gmail.com) pentru a obține uleiul de canabis, i-a fost dat ghid cu instrucțiuni despre cum să-l folosească. După ce a luat un gram
    de petrol pe zi. În termen de câteva săptămâni durere și umflat stomacul a dispărut și a venit cu speranță și o bună calitate a
    viaţă. Nu am văzut niciodată un ocologist și numai au făcut un test de sânge după prima scanare CT diagnostic. markerul tumoral său a variat de la peste
    6000 la normal și el se simte bine. Noi nu știm cum acest lucru se va juca, dar se bucură în fiecare zi și să dea mulțumiri. Ca eu sunt
    scris acest post, soțul meu este liber de cancer la ficat, iar doctorul a confirmat ca cancerul a fost vindecat definitiv. Pentru
    asistență imediată pentru fiecare problemă medicală dumneavoastră și familia dumneavoastră poate fi confruntă, contactați Dr. Rick prin e-mail: (ricksimpsoncannabisoil4@gmail.com) pentru mai multe informații și procesul de livrare.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...