joi, 16 decembrie 2010

Cine a fost Valeriu Popa


Intrebarile nelinistitoare de unde venim?, cine suntem? si incotro ne ducem? n-au incetat sa strabata generatiile una dupa alta. Inca din timpuri antice omul s-a aplecat plin de interes asupra tainelor lumii. In antichitate, cei dotati cu o inteligenta ascutita si capacitati native, se oranduiau sub conducerea unui mare preot cunoscator, exersat al tainelor naturii si cu indemanare in cunostinte oculte. Zeci de ani, acestia se instruiau in locuri retrase in mijlocul naturii, practicand cu rigurozitate ritualuri de curatire trupeasca si sufleteasca. In mijlocul materiei pipaibile concrete isi dezvoltau capacitatile prin care desluseau codurile si semnalele trimise de lumea invizibila. Numai in momentul in care discipolul respectiv reusea sa comande simturile si dorintele sale, sa respinga influent ele nefaste ale unor contacte sociale, in aceasta faza, dotat cu cunostintele stiintifice apartinand tuturor domeniilor cercetate si posedand, in plus, virtutea de a fi lucid, discipolul devenea el insusi o Lumina.
Intrebarile privitoare la OM, la sensul vietii, la nasterea Universului au capatat noi raspunsuri prin intermediul celui care a fost OMUL Valeriu Popa.
A fost un semen si contemporan al nostru, nascut pe 4 iunie 1924, judetul Dolj.
A fost un copil care adesea ii incurca pe cei mari cu intrebari mai deosebite inca de la varsta de 3-4 ani: De ce e paznic la vie?, De ce e armata, cand zici cuvantul OM? Cine este omul, de unde vine si unde merge?.
Cautarile pentru a doua parte a corpului uman - partea energetica - au inceput sa-l preocupe tot din frageda copilarie. La varsta de 7 ani le dadea copiilor, prietenilor lui de joaca sa manance dovleac, spunandu-le ca este pepene, acestia mancandu-l cu nesat chiar cu coaja cu tot. Mai tarziu, la liceu, cand diversi colegi se imbolnaveau, le facea frectii (masaje) dupa care ei spuneau ca se simt foarte bine. Si-a fixat in minte tot felul de de ce - uri in cautarile sale de mai tarziu.
In anul II de facultate a luat cunostinta cu o femeie - medium, care in stare de transa i-a spus: A ! Cine a venit in casa noastra! Tu stii sau vei sti ce se intampla cu mine in anii care urmeaza. Inca un "de ce".
Apoi pe la 23 de ani, a aflat de lucrarea " Din tainele vietii si ale Universului"- autor Scarlat Demetrescu, in care erau relatate foarte multe raspunsuri pe care oamenii de stiinta le-au cautat din totdeauna. Explicatiile date stiintific unor fenomene necunoscute inca, i-au dat posibilitatea ca atat pe linie profesionala cat si psihic sa se dezvolte, putand intelege cu mai multa usurinta multe fenomene asa - zis "paranormale".
A ajuns sa intre in corpul uman printr-o gandire inginereasca, plecand de la faptul ca la baza fiecarui efect exista si o cauza, concluzionand astfel ca nimic nu este intamplator, ca totul este programat de cineva sau ceva pe care-l vom explica prin cunoastere in anii ce vor urma.
A crezut intotdeauna ca menirea lui in viata era de a ajuta oamenii in suferinta si o facea gratuit cu demnitate si modestie.
Nu eu te vindec, tu te autovindeci, tu esti propriul tau vindecator, eu doar te sfatuiesc. Daca te faci ca faci, nu sari groapa, daca faci mai mult decat iti spun eu, o sa castigi. Asa ca: mingea e la tine... le spunea mereu bolnavilor.


Avea o precizie uimitoare in a diagnostica orice maladie, chiar si pe cele nedetectate inca. Era un fel de senzor viu ce decodifica informatiile din corpul pacientului.
Ne-a oferit un nou mod de viata, o alimentatie in armonie cu natura.

Valeriu Popa a fost si este in noi si pentru noi pentru a ne ghida. Nu avea nevoie de adulare pentru ca era adevarul, autenticitatea si sinceritatea. Viata sa a fost mesajul sau.
Prezenta sa printre noi a fost o binecuvantare. In afara de sanatate, am mai invatat de la dansul sa pretuim si lucrurile misterioase, pentru ca avea o curiozitate accentuata pentru cercetarea stiintelor oculte.
A facut parte din grupul intelectualilor care practicau meditatia transcendentala. Inainte de acea perioada incepuse sa vindece boli pe care medicina le socotea incurabile, chiar daca a fost persecutat de regimul comunist, dat afara de unde lucra si ramas pe drumuri.
Adrian Paunescu a fost singurul care a avut curajul sa-l ajute publicandu-l in revista al carui redactor-sef era in vremea respectiva.
In ultima parte a vietii s-a ocupat de foarte multe stiinte adiacente vindecarii naturiste si spirituale, ca de exemplu: invatatura despre reincarnare, stiinte esoterice din Tibet, telepatia, medicina holistica, stabilirea diagnosticului pe baza modificarilor din aura umana. Increderea extraordinara in sine a fost intotdeauna o calitate a marilor personalitati.
Era inzestrat cu o vointa uriasa si neobosita si intotdeauna isi ducea lucrarea pana la capat.Cerul l-a harazit cu o energie colosala care se putea observa atat in influenta pe care o exercita asupra interlocutorilor sau auditorilor, cat si asupra pacientilor si, mai presus decat atat, chiar si asupra publicului care niciodata nu-l vazuse sau auzise, ci doar aflase de la altii despre miraculoasele sale calitati de vindecator.
Oferea ajutoare neconditionate atat prietenilor cat si pacientilor pe care-i trata, mai bine spus ii sfatuia si consulta gratis.
Va ramane ca un urias in domeniu, chiar pe plan mondial, in vindecarea spirituala. Stabilea diagnosticul pacientilor chiar si de la distanta, putand sa spuna cand a inceput boala si daca are continuitate din reincarna rile precedente.
Ii multumim marelui OM ca ne-a invatat sa traim intr-un echilibru firesc, ca ne-a invatat nutritia curata si ca ne-a invatat ce are omul mai de pret - sanatatea - care se afla in mainile fiecaruia, pentru ca dezechilibrele vin din propriul sau interior.
A plecat dintre noi la 21 mai 1997 fara sa-si vada telul atins, acela de lasa in urma o scoala plina de toate invataturile sale. Consideram ca este de datoria noastra morala, a celor care l-am cunoscut si am reusit sa invatam din stiinta sa, de a face public tot ceea ce cunoastem pentru cei ce vor sa primeasca, pentru cei ce sunt cautatori pe acest drum.
Regretam cu totii ca a murit intr-o perioada in care putea sa mai aduca mari contributii la stiintele vindecarii naturiste, la stiintele esoterice care au luat un adevarat avant dupa anul 1989.
Daca am respecta toate invataturile sale, viata noastra ar fi mai buna, mai usoara, mai frumoasa si mai plina de iubire. 

Sursa: http://www.valeriu-popa.santamia.ro

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...