Preparatele pe baza de sunatoare au foarte multe intrebuintari, atat in medicina cat si in cosmetica. Sunatoarea contine ca ingredienti activi hipericina, pseudohipericina, flavonoide, taninuri si uleiuri volatile.
Are in principal actiune antiseptica si astringenta, de aceea este folosita in rani usoare, superificiale, in arsuri sau gingivite.
Sunatoarea este si antiinflamatoare si colagoga (favorizeaza evacuarea bilei in duoden) , de aceea este potrivita in afectiuni ale ficatului sau tubului digestiv. Impiedica degenerarea celulei hepatice si calmeaza durerile de stomac.
Sunatoarea este si antiinflamatoare si colagoga (favorizeaza evacuarea bilei in duoden) , de aceea este potrivita in afectiuni ale ficatului sau tubului digestiv. Impiedica degenerarea celulei hepatice si calmeaza durerile de stomac.
Sunatoarea este o planta antivirala puternica, actionand direct asupra germenilor patogeni. Infuzia de sunatoare este foarte benefica, drenand ficatul si ajutand la regenerarea sa.
Mai multe studii arata ca unele substante active din sunatoare (hipericina si hiperforina in special) ataca virusii care produc hepatita de tip B si C.
Sunatoarea, fie si doar ca adjuvant, e de un real folos in tratamentul hepatitei. Ea reduce ritmul de evolutie al bolii, ajuta la tinerea sub control a tensiunilor emotionale care sunt foarte periculoase in cazul celor cu probleme hepatice, protejeaza ficatul de procesele distructive.
Schema de tratament:
Se recomanda infuzia de sunatoare, cate un litru pe zi, in cure de 6 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza. Trebuie urmate apoi doua saptamani de pauza, intrucat favorizeaza aparitia unor simptome cum ar fi nevralgia, sensibilitatea exagerata la lumina, durerile usoare de cap.
Cei carora le este contraindicat aportul de lichide vor lua pulbere de sunatoare, cate 4 lingurite pe zi.
Infuzia de sunatoare se prepara din 1 lingurita de planta uscata si bine maruntita, peste care se toarna 200 ml apa clocotita. Se lasa sa infuzeze, acoperit, timp de 15-20 de minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi. Infuzia concentrata se prepara la fel, numai ca se pun 2 lingurite de planta la aceeasi cantitate de apa si se bea cate o lingura dupa fiecare masa.
Sursa: http://www.gradinamea.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu