joi, 30 decembrie 2010

Fitoterapie - Cura cu suc de orz verde recomandata de Elena Nita Ibrian, autoare a numeroase lucrari de referinta privind alimentatia/terapiile naturale



Orzul verde, ca planta cu efecte remarcabile asupra organismului, in special sub forma de suc, este descoperit de Joshihide Hagiwara, doctor in medicina, din Japonia. Eficienta sucului de plante verzi de orz in terapia bolilor si intretinerea starii de sanatate este rezultatul a 12 ani de cercetari intense privind nutritia omului, in vederea obtinerii unor noi resurse de substante necesare intretinerii sanatatii, restabilirii organismelor bolnave si pentru impiedicarea imbatranirii celulelor. Prin compozitia sa, orzul verde este un aliment valoros, asigurand organismului enzime, vitamine, substante minerale, precum si alte elemente nutritive esentiale. Este un tonic general, care aduce un plus de vigoare, sanatate si energie organismului. 

Lista afectiunilor in care este indicata aceasta cura e mai mult decat impresionanta: anorexie, avitaminoze, alopecie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, gastrita, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afectiuni hepatice, ciroza, constipatie, cardiopatie ischemica, arteroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronsic, gripa, viroza pulmonara, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular acut, lombosciatica, artrite, acnee, dermatita, eczema, ulcere varicoase, tromboflebita, hemoroizi, fracturi, sterilitate, impotenta sexuala. Comparativ cu multe alte plante, orzul verde contine cantitati crescute de vitamina A, potasiu, calciu, fier, vitamina C vitamina B1, biotina, SOD - enzima proteica activa.

Mod de preparare

Tulpinile de orz verde ajunse la inaltimea de 20 - 30 cm (inainte de a da spicul) se recolteaza, taindu-le de la suprafata pamantului (fara radacini); se spala si se maruntesc manual sau mecanic, pana se obtine o pasta fina. Sucul obtinut contine cele mai valoroase elemente necesare organismului. 

Mod de administrare
 
Se dizolva o lingurita de pulbere de orz verde in suc sau 150-200 ml de apa calduta. Se bea, de 1-2 ori pe zi, cate o ceasca de 50 ml, cu inghitituri mici, rare, cu 25-30 de minute inainte de masa. Se poate extrage in cantitati mai mari si pastra in sticle la loc rece. Inainte de a fi baut, se tine la temperatura camerei.
Preventiv, se beau cate 2 pahare pe zi, seara si dimineata. 

Sursa: Revista Viata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...