duminică, 12 decembrie 2010

Retete naturiste pentru tratarea cuperozei



Cuperoza reprezinta o afectiune caracterizata prin tulburari de circulatie la nivelul fetei. Mai este cunoscuta sub numele de rozacee sau eritroza faciala. Apare in special pe nas, obraji, frunte. Congestia duce la formarea de teleangectazii. Atunci cand apar si leziuni papulopustuloase poarta denumirea de numele de acnee rozacee.

Aceasta afectiune poate apare pe toate tipurile de ten si este data de dilatari permanente ale capilarelor sangvine superficiale. In aceasta situatie circulatia nu este bine echilibrata. Fenomenul se manifesta dupa pubertate, intre 30-50 de ani si dispare cu varsta. se evidentiaza pe piele ca o retea, impunand o imperfectiune inestetica a pielii. Cuperoza este mai frecventa la femei.

Exista posibilitatea de vindecare sau de prevenire a cuperozie prin utilizarea plantelor ca remediu natural.

Ceapa
Cataplasme cu suc de ceapa amestecat in parti egale cu ulei de porumb sau masline. Se aplica de trei–patru ori pe zi timp de o saptamana. Foarte eficiente pentru formele usoare de cuperoza.

Laptuca
Cataplasme cu frunze oparite, se aplica de doua trei-ori pe zi. Lotionari cu sucul obtinut prin zdrobirea tulpinilor in mojar, dupa care acestea se storc folosindu-se in tifon. Infuzie din 100 g de planta intreaga taiata marunt peste care se toarna 500 ml apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute; se strecoara si se spala tenul folosindu-se un tampon de vata inmuiat in solutia obtinuta. Dupa aceea, cu aceeasi solutie se pune o compresa folosindu-se un pansament steril.

Levantica
Infuzie din 10 g de planta peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute apoi se strecoara si se aplica de trei ori pe zi comprese pe fata folosindu-se un pansament steril.

Nalba mare
In 200 de ml de apa rece se pun 15 radacini proaspete, decorticate si taiate marunt; se lasa trei-patru ore, se strecoara si se aplica comprese pe fata. Acelasi efect il are si nalba creata.

Portocal
Infuzie din 10 g de flori la o cana (250 ml) cu apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara si se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata. Se pot aplica comprese cu aceeasi solutie folosindu-se un tifon. Cataplasme cu flori proaspete pisate intr-un mojar, iar pasta obtinuta se aplica pe fata.

Rozmarin
Infuzie din 20 de g de planta peste care se adauga un litru de apa clocotita; se lasa acoperia 20-30 de minute. Se strecoara si se aplica comprese pe fata, dupa ce in prealabil fata a fost stearsa cu un tampon cu solutia obtinuta.

Vita de vie
Cataplasme pe fata cu frunze proaspete oparite

Sursa: http://www.gradina-online.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...