vineri, 17 decembrie 2010

Uleiul din nuca de cocos, extrem de benefic pentru sanatate




Timp de secole, uleiul din nuca de cocos a reprezentat si a fost folosit ca o sursa vitala de hrana pentru sanatate si pentru starea generala de bine a organismului in comunitatile traditionale din regiunile tropicale.
Insa putini sunt totusi cei care stiu si cunosc actiunile benefice pe care le detine uleiul din nuca de cocos pentru sanatate.

Dupa o serie de cercetari recente, s-a constatat ca uleiul din nuca de cocos poate face parte foarte bine dintr-o dieta echilibrata si totodata nutritiva.

Mai jos aveti unele dintre cele mai mari efecte binefacatoare ale uleiului de nuca de cocos aduse sanatatii noastre:

- contribuie la eliminarea stresului
uleiul din nuca de cocos are proprietati de linistire, ajutand la inlaturarea stresului. In acest caz, uleiul din nuca de cocos se aplica prin masaj la nivelul capului.

- previne imbatranirea prematura si bolile degenerative datorita proprietatilor sale antioxidante pe care le detine

- ajuta la reducerea greutatii corporale

- este indicat si la gatit, fiind benefic pentru digestie
Uleiul din nuca de cocos intrebuintat la gatit aduce o imbunatatire a sistemului digestiv. De asemenea, acesta ajuta si la absorbtia altor elemente nutritive, precum vitamine, minerale si aminoacizi.

- este cel mai eficient pentru vanatai, reparand tesuturile afectate

- ingrijeste pielea, mentinand-o moale si catifelata; de asemenea, previne uscarea si exfolierea pielii

- intarzie aparitia ridurilor care devin proeminente odata cu inaintarea in varsta

- ajuta in tratarea diferitelor probleme ale pielii, precum psoriazis, eczeme ori alte infectii ale pielii

- constituie un ingredient de baza in diverse preparate de ingrijire a corpului, cum sunt sapunurile, cremele, lotiunile si altele

- binefacator si pentru ingrijirea parului, reprezinta unul dintre cele mai bune produse naturale de hranire si crestere a parului, oferindu-i acestuia o stralucire deosebita.
Un masaj regulat al scalpului cu ulei din nuca de cocos inlatura matreata ori uscarea scalpului. In plus, aplicarea locala a acestui ulei pe suprafata firelor de par constituie un balsam excelent, ce ajuta la cresterea si refacerea parului deteriorat.

- uleiul din nuca de cocos faciliteaza absorbtia calciului de catre organism, dintii fiind astfel mai puternici; acesta stopeaza si aparitia cariilor dentare.

Sursa: Gradinamea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...