marți, 14 decembrie 2010

Osteoporoza - terapii naturiste

Osteoporoza determina o pierdere de 30-40% a masei osoase, cu un ritm anual de 1-2%, in special la femeile aflate la menopauza, dar ii poate afecta si pe barbati.


  • Lamai si oua: lasati la macerat timp de 7 zile, coji pisate de oua in zeama de lamaie; consumati cate 3 lingurite pe zi. De asemenea, consumati frecvent lamai, ceaiuri din plante, miere.  
  • Spanac: sub forma de salate, crud sau oparit. Este insa contraindicat in caz de reumatism, artritism, litiaza urica, inflamatii gatsrice sau intestinale.
  • Loboda:  contine, potasiu, fosfor si calciu; nu este buna suferinzilor de litiaza oxalica.
  • Morcovi: prin beta caroten determina cresterea sintezei progesteronului.
  • Miere de albine: 1-2 lingurite zilnic, daca nu suferiti de diabet.
  • Infuzie de plante - Pentru a inlesni echilbrarea organismului si a stopa declacifierea, sunt necesare plante calmante si remineralizante: radacina de  gentiana, frunze de busuioc, maghiran, cimbru, menta dulce amestecate. Se face infuzie din care se beau 3 cani pe zi. 
  • Bai cu uleiuri esentiale - de musetel si de pin. 
  • Tratament intern cu produse naturiste - capsule cu pulbere de coada calului, calciu din stridii, timp de o luna, de 3-4 ori pe an. Capsule din plante, vitamine si minerale - complexul feminin de la Vision  - Nortia, Hiper, Artemida, Beauty si din complexul antistres. 
  • Plantele medicinale potrivite pentru aceasta afectiune sunt angelica chinezeasca, coada calului, soia, susanul, migdalul, socul (si tinctura), papadia, urzica, seminte de urzica (are estrogeni), pirul, tinctura de mielarea.

Retete populare

- solutie din 1-2 litru de alcool medicinal, 50 de aspirine pisate, 2 linguri de zeama de lamaie ; se macereaza 2-3 zile, agitand din cand in cand lichidul. Se ung locurile dureroase. 
- pentru insuficienta estrogenica: cate o lingurita de tinctura de marar, diluata in jumatate de pahar cu apa, de 3-4 ori pe zi, minimum 6 luni. Tinctura se poate face din 20 de linguri de seminte de marar macerate in 1/2 litru de alcool de 70 de grade; se macereaza 8 zile dupa care se filtreaza. Se pastreaza in sticlute mici.
- comprese - se amesteca 3 varfuri de cutit  de piper negru cu un pahar de sare grunjoasa si 1/2 litru coniac; se lasa la macerat 5 zile ; se aplica pe locurile dureroase.


Alte terapii:

- presopunctura
- aromoterapia - cu ulei de sunatoare, maghiran, rozmarin, cuisoare, nucsoara, dafin.
- miscarea - diminueaza degradarea osoasa - mers pe jos, dans, gimnastica cu greutati, ciclism, yoga.
- cronobioterapia - pentru a lasa timp hormonilor sa se refaca in timpul somnului, dar acordati-va timp si dv. insiva.
- dieta - putine grasimi animale, multe fibre; nu trebuie sa fiti nici prea slaba, caci tesutul adipos sintetizeaza estrogeni, dupa ce ovarele isi inceteaza activitatea. Preferati legume de culoare galbena, rosie, verde; fructe; sa nu lipseasca vitamina C si magneziul (cereale inegrale), iaurtul, branza.
- cromoterapie -  rosul si portocaliul stimuleaza regenerarea osoasa.
- masaje, termoterapie, bai Kneipp, exercitii de respiratie.


Sursa: Viata - revista de terapii naturale

3 comentarii:

  1. Dieta si o viata cat mai sanatoasa alimentar ajuta foarte mult in ameliorarea acestei boli.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru refacerea oaselor este necesar refacerea rinichilor. De mi de ani se stie (in orient) ca rinichii sunt responsabili cu sanatatea oaselor. Pentru a reface rinichii trebuie consumate alimente negre (ciuperci negre, fasole neagra, vinete, afine, mure, susan negru, mac...). Foarte eficiente sunt si fructele de mare si pestele in refacerea rinichilor.
    Mai multe informatii gasiti aici:
    https://sites.google.com/a/thaconline.com/tao-healing-arts-center/resource-for-healing-1/traditional-chinese-medicine/key-foods-to-build-kidney-yin-energy

    Daca doriti sa refaceti rinichii cu niste produse naturiste de pe piata, este bine sa incepeti cu Cardiokare pentru refacerea energiei Yin a rinichilor. Dupa aproximativ 2-3 luni de Cardiokare este bine sa va administrati si Renonature (in paralel cu Cardiokare) pentru cresterea energiei Yang a rinichilor.
    Dupa 6 luni cu acest tratament refacetiva analizele pt hipertensiune, tiroida si osteoporoza. Veti fi uimiti de rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Osteoporoza se previne,nu se vindeca.O dieta bogata in calciu,alimentatie sanatoasa si exercitiile fizice ,practicate zilnic,vor duce la prevenirea acestei boli.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...