luni, 20 decembrie 2010

Tratamentul varicelor - partea II-a

Tratamentul varicelor

* Dilatarea permanenta si patologica a venelor se datoreaza pierderii tonicitatii peretilor. Varicele apar intre 20-40 ani, fiind mai frecvente la femei. Se recomanda ceaiuri, comprese, apiterapie, gimnastica medicala si tratament fizio-balnear. Un prim remediu sint frunzele de varza, care, aplicate pe varice, au actiune decongestionanta. Mai sint indicate si in senzatiile de ?gambe grele". Se aplica 2-3 straturi de frunze proaspete, usor zdrobite, care se tin sub comprese toata noaptea. Se leaga fara a se stringe prea tare.

* Argila este un alt remediu impotriva varicelor. Amestecata cu apa pina se obtine o pasta moale, se aplica pe partile bolnave unde se tine 3 ore. Se indeparteaza daca apare senzatia de frig sau durere. Foarte eficient este si otetul de mere. Acesta se aplica seara si dimineata pe zona varicoasa. Se maseaza usor cu palma, de la genunchi pina la degetul mare de la picior. Intern, se iau cite doua lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa.

* Un tratament excelent pentru varice este urmatorul decoct: frunze si fructe de paducel, frunze si fructe de afin, frunze de urzica, papadie, scoarta de salcie, flori de sulfina si talpa gistei. Din acest ceai se beau 1-2 litri pe zi. Apiterapia recomanda un preparat din 600 ml suc de ceapa rosie plus 300 grame miere de salcim. Se stoarce ceapa maruntita si se strecoara prin tifon. Se adauga mierea si se amesteca bine. Se pastreaza la frigider. Se iau cite 50 grame, inainte sau dupa mesele principale, timp de o luna. Dupa o pauza de o luna, tratamentul se poate repeta, pina la disparitia varicelor. Preparatul este contraindicat in gastritele hiperacide si ulcerele de stomac si duoden.

* Nu uitati de regimul alimentar. Beti multe sucuri, in special de lamiie, luati laxative usoare si consumati cit mai multe legume si fructe.
Ceaiul de salvie sau papadie se bea 2-3 cani pe zi infuzie facuta cu 2 lingurite de planta la 250ml apa clocotita, ceaiul se bea dupa mesele principale .
Masajul se face in fiecare dimineata si seara cu suc de lamâie .
Compresii cu argila, se pun de doua ori pe saptamâna noaptea, de la glezna pana la genunchi . Cu varza, zdrobiti câteva foi de varza si aplicatiile pe locurile bolnave legati frunzele cu bandaj si lasati-le peste noapte
In cursul zilei aplicati comprese cu otet de mere, beti cate 2 lingurite otet de mere dizolvat intr-un pahar cu apa .

Comprese cât mai fierbinti, puse pe locul bolnav, cu untdelemn de masline sau dovleac. Faceti primavara, o cura de ceai de papadie pâna ce înfloreste, se poate folosi toata planta. Se beau doua cani pe zi, dupa mesele principale, preparate din 2 lingurite de planta proaspata, oparite cu 250ml apa în clocot.
Puneti comprese cu decoct de flori de fân, rece [ doua mâini de fân la litru de apa ]. Infuzia se lasa sa se raceasca, apoi se înmoaie în ia un prosop. Se aplica de doua ori pe saptamâna.

Ulcerul varicos :

se spala bine piciorul cu apa calda si sapun, dupa care se sterge cu un tampon de vata îmbibat cu spirt medicinal. În jurul ranii se unge piciorul cu triamcinolon unguient care sa aiba pe cutie dunga rosie [nu verde sau neagra]. Pe rana se prepara cloranfenicon pudra [care se scoate din capsule, nu solutie lichida, din sticlute]. Se leaga piciorul si se tine legat timp de doua zile, apoi se repeta operatia de mai sus, pâna ce se închide rana. Î n timpul tratamentului si dupa, piciorul trebuie ferit de efort mare. Tratamentul nu da rezultat la diabetici.

Sursa: http://www.terapii-naturiste.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...