AFINELE - fructe cu efecte terapeutice senzationale!!!
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, membrii corpului francez de lupta care plecau noaptea in misiuni de comando mancau o mare cantitate de afine inainte misiunii, pentru ca le sporea acuitatea vizuala. Aceste fructe, care se pare ca au fost folosite in hrana omului inca cu 3.000 de ani inaintea erei noastre, au o sumedenie de beneficii pentru corpul uman, in aproape orice forma in care le-ai putea consuma.
In primul rand, trebuie sa stii ca afinele sunt folosite de secole pentru efectele lor terapeutice si ca aduc beneficii in foarte multe domenii ale sanatatii tale. In primul rand, afinele sporesc vederea, mai ales pe timp de noapte. Tot la acest nivel, al ochilor, afinele, continand nivele ridicate de vitamina A si C, pot chiar preveni sau ajuta la tratarea anumitor boli de ochi, cum ar fi retinita pigmentoasa, glaucomul sau miopia. De asemenea, consumul de afine scade nivelul zaharului din sange, ele fiind astfel indicate pacientilor ce sufera de diabet, putandu-le chiar reduce dependenta de insulina. Si, nu in ultimul rand, afinele stimuleaza apetitul si se indica folosirea lor in cazul copiilor mici, mofturosi si persoanelor de varsta a treia.
Dar beneficiile afinelor nu se opresc aici! Datorita efectelor antioxidante ale vitaminelor si celorlalti compusi nutritivi din aceste fructe, afinele protejeaza impotriva oxidarii celulelor, reducand astfel riscul pierderilor de memorie, ce apar odata cu inaintarea in varsta, si chiar maladiei Alzheimer. Mai mult, substantele din afine lupta si impotriva infectiilor tractului urinar (cum ar fi cistita), iar consumul regulat de suc de afine (un pahar pe zi) elimina riscul infectiilor urinare. Iar ceaiurile de afine ajuta la calmarea problemelor tractului digestiv, vindecarea mai rapida a leziunilor sau reducerea inflamatiilor laringelui in cazul gripei, racelii sau unor alergii.
Datorita tuturor acestor beneficii, e bine sa faceti, din cand in cand, o cura de afine proaspete in sezon. Pentru asta, va recomandam sa mancati dimineata, pe stomacul gol, 200 g afine, timp de trei-patru zile sau chiar o saptamana. In primul rand, trebuie sa stii ca afinele sunt folosite de secole pentru efectele lor terapeutice si ca aduc beneficii in foarte multe domenii ale sanatatii tale. In primul rand, afinele sporesc vederea, mai ales pe timp de noapte. Tot la acest nivel, al ochilor, afinele, continand nivele ridicate de vitamina A si C, pot chiar preveni sau ajuta la tratarea anumitor boli de ochi, cum ar fi retinita pigmentoasa, glaucomul sau miopia. De asemenea, consumul de afine scade nivelul zaharului din sange, ele fiind astfel indicate pacientilor ce sufera de diabet, putandu-le chiar reduce dependenta de insulina. Si, nu in ultimul rand, afinele stimuleaza apetitul si se indica folosirea lor in cazul copiilor mici, mofturosi si persoanelor de varsta a treia.
Dar beneficiile afinelor nu se opresc aici! Datorita efectelor antioxidante ale vitaminelor si celorlalti compusi nutritivi din aceste fructe, afinele protejeaza impotriva oxidarii celulelor, reducand astfel riscul pierderilor de memorie, ce apar odata cu inaintarea in varsta, si chiar maladiei Alzheimer. Mai mult, substantele din afine lupta si impotriva infectiilor tractului urinar (cum ar fi cistita), iar consumul regulat de suc de afine (un pahar pe zi) elimina riscul infectiilor urinare. Iar ceaiurile de afine ajuta la calmarea problemelor tractului digestiv, vindecarea mai rapida a leziunilor sau reducerea inflamatiilor laringelui in cazul gripei, racelii sau unor alergii.
Pentru diabetici - Cura cu Afine
Pentru diabetici dar nu numai pentru ei afinele(fructe si frunze) sunt ideale pentru un pancreas aflat in suferinta.
Rezultate excelente se obtin prin consumul fructelor proaspete de afin, cam 100-200 g zilnic cu jumatate de ora inainte de masa.Cura cu afine trebuie sa dureze cel putin 14 zile.Prin taninul pe care il contin, dar si vitamina A, aceste fructe fac minuni in ce priveste acuitatea vizuala. Nu intamplator pilotii militari perfect sanatosi, care efectueaza zboruri de noapte, primesc in hrana de baza preparate ce contin aceste fructe. Afinele contribuie si la o buna functionare a stomacului si intestinelor, trateaza diareele rebele ale copiilor.
Sunt de preferat fructele culese de pe pasunile alpine la sf lunii august. Costul acestor fructe este destul de piperat in sudul tarii, in zonele de munte este insa modic. Foarte apreciat de copii si tineri este gemul de afine si sucul preparat in casa. O metoda de preparare a sucului este aceea de a se lasa la macerat in miere de albine( circa 3 kg de fructe la 1 kg de miere). Sucul obtinut se va strecura si turna in sticle, pastrandu-se nefiert pentru iarna.In cazul in care fermenteaza, peste compozitie se va turna alcool de 40 de grade si se va obtine o afinata cu rezultate excelente in tratarea afectiunilor de stomac.
Gemul se prepara prin fierbere, 3kg zahar, la 6 kg fructe.
Ceaiul din frunze de afin
Rezultate excelente se obtin prin consumul fructelor proaspete de afin, cam 100-200 g zilnic cu jumatate de ora inainte de masa.Cura cu afine trebuie sa dureze cel putin 14 zile.Prin taninul pe care il contin, dar si vitamina A, aceste fructe fac minuni in ce priveste acuitatea vizuala. Nu intamplator pilotii militari perfect sanatosi, care efectueaza zboruri de noapte, primesc in hrana de baza preparate ce contin aceste fructe. Afinele contribuie si la o buna functionare a stomacului si intestinelor, trateaza diareele rebele ale copiilor.
Sunt de preferat fructele culese de pe pasunile alpine la sf lunii august. Costul acestor fructe este destul de piperat in sudul tarii, in zonele de munte este insa modic. Foarte apreciat de copii si tineri este gemul de afine si sucul preparat in casa. O metoda de preparare a sucului este aceea de a se lasa la macerat in miere de albine( circa 3 kg de fructe la 1 kg de miere). Sucul obtinut se va strecura si turna in sticle, pastrandu-se nefiert pentru iarna.In cazul in care fermenteaza, peste compozitie se va turna alcool de 40 de grade si se va obtine o afinata cu rezultate excelente in tratarea afectiunilor de stomac.
Gemul se prepara prin fierbere, 3kg zahar, la 6 kg fructe.
Ceaiul din frunze de afin
Frunzele trebuie recoltate imediat in perioada dinainte infloririi plantei, cand cantitatea de mirtilina (substanta care regenereaza pancreasul) din frunze este mai mare.Ceaiul s epoate prepara macerat la rece din doua linguri de frunze maruntite fin, care s epun 250 ml de apa rece si se lasa 6 ore. Se beau 2 cani din acest ceai pe zi. Iarna se poate folosi maceratul din pulbere de afine uscate din care se ia cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi, amestecata cu putina apa.
am citit pe undeva ca nu este buna combinatia afine cu zahar ,sucul respectiv are efecte negative asupa imunitatii organismului , cunoaste cineva daca este verificata aceasta afirnatie ??
RăspundețiȘtergere