luni, 3 ianuarie 2011

Leacuri pentru mahmureala




Mahmureala se poate alunga cu ceaiuri şi cu alte leacuri

Ceaiul verde este unul dintre cele mai bune remedii contra stărilor de ameţeală şi de greaţă după ce ai băut prea mult
După consumul prea mare de alcool nu trebuie consumate băuturi acidulate

De multe ori s-a întâmplat ca, după o petrecere unde băutura nu a lipsit, să vă treziţi cu dureri de cap, ameţeală şi cu o senzaţie puternică de greaţă. Este vorba mahmureală. Există, însă, diverse remedii care fac ca mahmureala să treacă mai repede. Acestea sunt de diferite tipuri de la ceaiuri până bere. Ceaiurile sunt, însă, printre cele mai recomandate. Bogdan Oprişor, fitoterapeut, spune că „unul dintre cele mai bune ceaiuri este cel de coajă de banană. Se pun la fiert 60 de grame de coajă de banană în 250 de mililitri de apă şi se bea zeama fierbinte, îndată ce a dat în primul clocot.
De asemenea, se pot strivi între cinci şi zece măsline verzi. Acestea se amestecă cu 30 de grame de zahăr şi se fierbe amestecul într-un litru de apă, pentru aproximativ 10 minute. Pentru ca rezultatele să fie cele aşteptate trebuie să se bea tot conţinutul rezultat. Pentru a combate mahmureala, la fel de bun este şi ceaiul verde. Aceste ceai face ca mahmureala să treacă într-un timp foarte scurt, fiind mai eficient şi decât cafeaua sau zeama de varză. La o jumătate de litru de apă se adaugă trei linguriţe de ceai verde, o lămâie şi o cincime de litru de apă minerală. Pentru un efect maxim mai trebuie adăugat în recipientul în care se face ceaiul un vârf de cuţit de sare iodată şi o linguriţă de miere. Peste acesta amestec se toarnă apă fierbinte dată în clocot de mai multe ori. Lichidul se lasă să se infuzeze câteva minute şi se bea”.

 
Ceaiul din coada şoricelului şi afin alungă neplăcerile mahmurelii

„Mai există un remediu mai puţin cunoscut şi mai elaborat. Este vorba de mierea de gălbenele. Se iau două mâini de gălbenele şi se pun la fiert. După ce se dau în trei sau patru clocote se ia vasul de pe foc şi se lasă să stea până a doua zi. În ziua următoare se filtrează şi se adaugă un kilogram de zahăr şi zeama de la o jumătate de lămâie. Acest amestec se fierbe din nou, în baie de aburi, la foc mic, până când siropul se leagă bine. Acest remediu nu este chiar un ceai, dar este foarte eficient. Dezavantajul este că mierea de gălbenele trebuie preparată cu o zi sau două înainte de o seară în care băutura este la mama ei acasă. 
Mai sunt şi alte ceaiuri care sunt destul de bune. Unul dintre acestea este cel din amestec de coada şoricelului şi afin. Se foloseşte o cantitate de două linguriţe din fiecare plantă şi se face o infuzie. Un ceai foarte bun se face şi din cimbrişor, anghinare şi afin. Ca şi la mierea de gălbenele, planta se poate folosi şi pentru a se face doar ceai. Este recomandat ca la o cană de apă să se adauge o linguriţă de gălbenele şi una de coada şoricelului”, a adăugat specialistul. 

Pe lângă ceaiuri, mai există alte leacuri contra mahmurelii

 Pe lângă aceste ceaiuri, nu trebuie neglijate nici celelalte remedii. Se ştie din popor ca după o noapte de beţie zeama de varză, murăturile sau ciorba de burtă sunt cele mai bune lucruri pentru a alunga mahmureala. Tot împotriva mahmurelii este recomandat să se consume supe de legume, cafea, sucuri naturale sau tincturi.
Trebuie evitate sub orice formă băuturile acidulate. În ceea ce priveşte sucurile de legume şi fructe, este bine ca acestea să fie proasptete. Cele mai bune sucuri sunt cele din mere şi sfeclă roşie, sucul din mere, cartofi şi morcovi şi cel din roşii, mere şi morcovi. La fel de bun contra mahmurelii este şi amestecul făcut din banane, căpşune, miere, suc de portocale, lapte şi un praf de sare. Toate aceste ingrediente trebuie puse în blender şi amestecate. Şi leacurile moderne sunt foarte eficiente. Este vorba de aspirină, vitamina C, de vitamina B sau de cisteină. Oricare dintre acestea alungă destul de uşor starea de ameţeală şi de greaţă. De asemenea, mai trebuie menţionat că fiecare organism reacţionează diferit şi, de aceea, se întâmplă ca un remediu să nu funcţioneze la fel în cazul a două persoane.

 Sursa: Gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...