marți, 4 ianuarie 2011

Metode de a va lasa de fumat




Persoanele care renunta la fumat, indiferent de varsta, traiesc mai mult decat cele care continua sa fumeze. Lasandu-va de fumat, scadeti la mai mult de jumatate riscul de a face cancer pulmonar, asa cum reduceti riscul altor cancere si boli. Exista numeroase metode ca sa scapati de nicotina. Acestea se refera la urmatoarele produse si medicamente:

Plasturi cu nicotina


Acum disponibil fara prescriptie medicala, se pune pe piele unde incepe sa elibereze lent nicotina in corpul dumneavoastra. Aceasta  ajuta in lupta cu dependenta de nicotina, prin reducerea dorintei de a fuma atunci cand reduceti numarul de tigari sau renuntati la fumat.In cele din urma veti renunta si la plasturi

Guma de mestecat cu nicotina


Se poate cumpara fara prescriptie medicala. Cand mestecati guma, ea descarca nicotina in corpul dumneavoastra. Mucoasa dumneavoastra bucala absoarbe nicotina. Dupa ce ati avut parte de primul efect al nicotinei, puteti plasa guma de mestecat pe partea interioara a unui obraz pana cand veti simti din nou dorinta de nicotina.

Spray-ul nazal cu nicotina

Nasul dumneavoastra este o alta cale prin care nicotina poate intra in corp.Un spray nazal cu nicotina, disponibil fara prescriptie medicala,poate introduce nicotina in corpul dumneavoastra mai repede decat guma sau plasturii, deoarece se absoarbe prin mucoasa nazala.

Inhalantul cu nicotina


Se elibereaza tot fara prescriptie medicala. Arata ca o tigara din plastic. Un capat are un varf din plastic ca acela folosit la unele tigari. Cand introduceti in gura acest capat si inhalati ca atunci cand fumati o tigara, se elibereaza vaporii de nicotina in gura dumneavoastra, unde sunt absorbiti.

Medicamente fara nicotina

Bupropion(Zyban) este un medicament antidepresiv care s-a dovedit de ajutor in combaterea dependentei de nicotina. Este primul medicament fara nicotina aprobat de FDA ca un ajutor pentru renuntarea la fumat. Se elibereaza numai cu prescriptie medicala.

Puteti incerca sa va lasati  de fumat si singur, sau puteti urma un program de renuntare la fumat sau sa contactati un grup de ajutorare pentru aceasta. Medicul va poate recomanda produse eficiente de inlocuire a consumului de nicotina sau un program de renuntare la fumat. Aceste programe sunt disponibile in spitale si clinici sau in sediile locale ale departamentelor de sanatate publica. Organizatii nationale de sanatate sunt surse excelente de informaresi pot pune la dispozitie sfaturi si strategii pentru a va ajuta sa renuntati la fumat.

Sursa: Sfaturimedicale.ro

Un comentariu:

  1. Vointa e cea mai buna metoda, eu asa m-am lasat. Am fumat 5 ani de zile, le-am rarit caci faceau gauri si in buzunar si in plamani si am reusit sa ma las de 2 ani de zile.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...