luni, 3 ianuarie 2011

Lamaia e leac impotriva racelii

Lamaia ajuta in lupta cu raceala si combate virozele datorita continutului bogat in vitamina C. Vitamina C lupta cu infectiile de orice fel, intarind sistetemul de aparare al organismului. E indicat sa consumi limonada sau ceai cu suc de lamaie ori de cate ori ai perioade foarte solicitante, si mai ales in starile febrile. Astfel consumul cu regularitate a sucului de lamaie, da rezultate foarte bune in tratarea multor afectiuni precum reumatismul, guta, litiaze urinare sau biliare.
Lamaie contra racelii

Nu doar sucul de lamaie este bun atunci cand esti racit, ci si uleiul rezultat din coaja de lamaie are un efect benefic atunci cand este folosit pentru masajul umerilor si gatului. Uleiul mai poate fi utilizat si sub forma de inhalatii in caz de raceala si gripa.
De obicei sucul de lamaie nu e recomandat sa se consume ca atare ci sub forma de limonada indulcita cu miere de albine. Cel mai bine e sa consumi sucul dupa masa sau in timpul mesei. Pentru a stoarce mai bine lamaia, e recomandat o tii vreme de cateva minute in apa calda. Daca suferi de afectiuni ale stomacului, precum gastrita sau ulcer gastroduodenal, sucul de lamaie nu e indicat.
Un ceai foarte bun in caz de raceala sau viroze este ceaiul de lamaie, obtinut din 3 lamai taiate in sferturi la 500 ml apa. Dupa ce fierbe 5-10 minute, se lasa sa se mai raceasca, se strecoara si se bea indulcit cu miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...