duminică, 9 ianuarie 2011

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre ceai



Despre ceai se spune ca a fost descoperit de chinezi, japonezii l-au ridicat la rang de arta, iar europenii l-au transformat in ritual. Fie ca este vorba de rafinatul ceai alb, de clasicul ceai negru, de vestitul ceai verde sau de misteriosul ceai oolong, propretatile deosebite ale acestora ne fac sa dam dreptate unui vechi proverb chinez care spune ca " este mai bine sa fii lipsit trei zile de hrana decat o sigura zi de ceai"

1.Ceaiul alb este extrem de rar si de aceea acesta este rezervat numai ocaziilor speciale.  Este pregatit din muguri sau frunze tinere pe care se disting mici perisori albi.  Planta de Ceai alb sufera de-a lungul pregatirii un proces de ofilire si de usoara fermentatie.  Ceaiul este intins pe o plasa, iar aerul cald indeparteaza umezeala in mod uniform. Scopul ofilirii este acela de a reduce umezeala din frunza. Dupa trecerea acestei perioade frunza este moale si pliabila. Ceaiul obtinut din aceste plante ofilite este limpede, iar gustul sau putin mai pronuntat decat la celelalte tipuri de ceai.

2. Potrit unui studiu realizat de specialistii de la Kingston University ceaiul alb reduce riscul de cancer, artrita reumatoida si incetineste procesul de imbatranire, datorita continutului bogat in antioxidanti si a potentialului de prevenire a procesului degenerativ la nivel celular. Anumite substante din acest ceai protejeaza structurile proteice ale pielii, in special elastina si colagenul, raspunzatoare cu mentinerea elasticitatatii naturale a tesuturilor.  Ceaiul alb inhiba activitatea unor enzime din organism care distrug treptat elastina si colagenul, prevenind astfel aparitia ridurilor,iar in tip ajuta la prevenirea artritei rematoida.


3.Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi pentru proprietatile sale miraculoase asupra sanatatii. Frunzele de ceai verde au mai putina cofeina decat alte tipuri de ceai si de aceea este unii specialisti considera ca acesta este mai sanatos. Ceaiurile verzi au o aroma extrem de delicata, iar gustul lui poate fi fi parfumat cu petale de iasomie, fiind extrem de apreciat de catre europeni si asiatici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...