miercuri, 15 decembrie 2010

Passiflora, planta minune pentru combaterea insomniei


Passiflora se numara printre plantele pe care medicii naturopati le recomanda pentru combaterea insomniei, actionand ca sedativ in starile de agitatie nervoasa, in insomnie si in tulburarile gastro-intestinale de natura nervoasa.
"Activitatea sedativa se datoreaza in special fitocomplexului flavonidic care actioneaza cu alte substante active din aceasta planta", a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat.

Utila impotriva insomniei, a starilor nervoase (angoase, isterii, palpitatii), a neurasteniei, a excitatiei cerebrale (epilepsie), passiflora serveste totodata la tratarea tulburarilor de menopauza.

"Important este faptul ca actiunea sedativa a preparatelor pe baza de Passiflora este mult mai benefica decat cea a produselor artificiale", a subliniat dr. Cristina Bogdan, reprezentant medical al Arkopharma.

In ultimii ani insomnia a cunoscut o raspandire foarte mare in randul populatiei de toate varstele. In prezent, dormim cu 20% mai putin decat o faceam in urma cu 100 de ani, in timp ce o persoana din trei sufera de insomniei la un moment dat in viata.

Potrivit statisticilor internationale, femeie sunt de doua ori mai expuse riscului de a dezvolta insomnie, in comparatie cu barbatii. Insomnia nu ocoleste nici copiii, astfel, in America, aproximativ 2 milioane de copii sufera de dereglari ale somnului, inclusiv insomnie.

Sursa: http://www.feminis.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...