joi, 16 decembrie 2010

Sare naturala fara cianura
Nu există alimentaţie sănătoasă fără … sare! Nu în exces, e drept, dar nici fără ea!

          Nu există, spun cunoscătorii, digestie normală fără..sare!!!
          În România aproape toate sarea din comerţ este iodată şi cu ferocianura în ea.
          Vă spunem azi cum puteţi face acasă ..sare 100% naturală, sare fără iod, sare fără cianură!!

      Pentru prepararea acestei sări folosiţi numai Sare bulgări pentru animale!!! 
 şi nu de alta dar aia este chiar imposibil de falsificat şi de murdărit.
         Această sare  se extrage direct din salină şi, odată ce fabricantul a spart-o mărunt ca să bage ceva-şmecherii în ea, nu mai are cum s-o mai facă din nou bulgări mari . Iată cum se procedează: într-un butoi de 100 de litri puneţi :
30 de kilograme de sare bulgări şi restul apă (cam asta-i concentraţia maximă admisă , altfel rămâne sarea nedizolvată ) .
         Puneţi doar sare mare , d-aia bulgări , sare d-aia ce se dă la animale ca s-o lingă. Spargeţi bulgărele de sare în bucăţi cam de mărimea pumnului sau cam de mărimea a doi pumni lipiţi unul de altul .
         Apoi , toţi bulgării se vor pune într-un „săculeţ-plasă” de plastic (sac din acela în care se vând cartofii la piaţă)...dar care să nu aibă găurelele mai-mari de 2-5 milimetri .
         Apoi , acest sac cu bulgări-mărunţi se leagă neapărat sus la gura butoiului,  cât mai aproape de suprafaţa (oglinda) apei , iar apoi se lasă acolo vreo două zile ca să se dizolve sarea. Nici nu e nevoie ca să amesteci în butoi pentru că sarea se dizolvă  singură, are ea secretul ei!!!
         După dizolvarea completă, se lasă apa sărată să se limpezească bine (o zi-două), iar apoi se va scoate  „uşurel” saramura din butoi cu un furtun.
         Apoi saramura se va pune pe lângă sobă într-o cratiţă cât mai largă sau, dacă nu-s condiţii, se pune pe calorifer. Nu este prea indicat să se fiarbă apa. Trebuie ca evaporarea apei sa fie lenta, fără grabă!!!
         După evaporarea completă a apei,  va rezulta o sare albă, naturala, cu o granulaţie neuniformă, cam până la mărimea bobului de grâu .
         Această sare se va cerne prin sita de făină şi astfel, sarea mai mare rămâne pentru oala cu ciorbă, iar sarea măruntă se pune în… solniţă.
         Cine are nevoie de sare extra fină,  poate s-o mărunţească uşor cu râşniţa electrică sau cu piuliţa de nuci! Atenţie la cât de curată este apa pe care o folosiţi la saramură!!! N-ar strica sa o fierbeţi înainte şi să o răciţi. Aşa veţi avea pe masă şi în casă … sare fără iod, fără cianură şi 100% naturală!!!

Sursa: 2012tehnicidesalvare.ro

4 comentarii:

 1. ok. sunt interesat. Adauga-ma te rog pe blogurile tale, lasa-mi un mesaj, specificandu-mi blogurile si felurile in care vrei sa apara in blogroll.
  Numai bine!
  Sarbatori fericite!
  Marius

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Dana, subscriu la ce a zis colegul meu, Marius.
  Sarbatori frumoase!
  Elena

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna Dana, imi cer scuze de intarziere. Te-am adaugat cu toate cele trei bloguri la blogroll sub aceasta denumire: Retete miraculoase, 2010 Sfarsitul Lumii si Vindecari miraculoase. Daca e ceva de schimbat, anunta-ma. Multumesc. Elena

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc mult Elena! Sarbatori fericite iti doresc si sa ne auzim pe aici cu bine!

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...