vineri, 17 decembrie 2010

Tratarea răcelii fără medicamente

Medicamentele sunt foarte eficiente, dar au multe efecte secundare, mai ales la copii şi bătrâni sau persoane cu afecţiuni cronice. De aceea, încercaţi să vă bazaţi mai mult pe plante, începând de la primele semne sau simptome de răceală.

În fiecare an, răceala afectează milioane de oameni. Simptomele acestei banale viroze respiratorii se fac simţite timp de câteva săptămâni sau luni, mai ales în perioadele cu diferenţe mari de temperatură de la o zi la alta sau de la noapte la zi.

În tratamentul natural al răcelii este importantă respectarea a patru reguli esenţiale:

1. Consum optim de lichide: să nu subestimăm efectul benefic al celor doi litri de apă pe zi pentru scurtarea duratei bolii, apa fiind cel mai valoros aliment şi medicament totodată!
2. Odihniţi-vă suficient! Acordaţi astfel corpului repausul necesar ca să poată lupta cu boala şi, în acelaşi timp, încercaţi să munciţi într-un ritm mai puţin alert ca de obicei!
3. Îngrijiţi-vă cât mai atent! Nu uitaţi seara de băile calde cu sare de mare, băi de picioare cu săruri speciale sau de frecţiile cu alcool medicinal.
4. Aveţi încredere în natură. Încercaţi şi ceaiurile antigripale şi antitusive, uşor îndulcite cu miere. Consumaţi din abundenţă sucul proaspăt de lămâie ca atare sau ca adaos la supe calde de pui sau ceaiuri şi nu uitaţi că alimentele crude, proaspete sunt cel mai potrivit vaccin natural ce întăreşte imunitatea şi ne apără de răceală! Cel mai folosit medicament din lume, aspirina, a fost extras pentru prima oară din scoarţă de salcie. Avantajul faţă de aspirina sintetică este acela că salcia nu provoacă iritaţie gastrică şi, deci, sângerări secundare.

Întărirea sistemului imunitar

Organismul se apără şi se mobilizează spontan în faţa oricărei agresiuni din afară, inclusiv a virusurilor care produc răceala. Sistemul imunitar este o conexiune complexă de gânduri, emoţii şi sentimente, substanţe chimice, celule, ţesuturi şi organe care ne apără organismul de infecţii şi boli de tot felul, un fel de armată personală în lupta cu virusurile, bacteriile, paraziţii.
De multe ori este nevoie să ne ajutăm organismul să învingă boala şi cel mai bine este să luăm măsuri de precauţie sau prevenire!

Iată ce mai puteţi face pentru a ţine la distanţă cele mai frecvente dintre îmbolnăviri:
Mişcarea este cheia. Poate cel mai important element este mişcarea regulată, datorită beneficiilor pe care le are asupra sistemului imunitar. Completarea cu exerciţii simple de respiraţie ajută la oxigenarea şi buna funcţionare a organismului în ansamblu!

Controlul stresului. Stresul peste o anumită limită împiedică deteriorarea imunităţii provocate de un nivel crescut de stres şi creşte astfel apărarea împotriva bolilor!

Fără alcool şi mese copioase cu dulciuri şi grăsimi în exces. Consumaţi maximum un pahar de vin sau o bere pe zi, multe alimente crude, naturale, neprelucrate chimic sau termic, mese regulate, reduse cantitativ, multe fructe şi legume proaspete, salate de crudităţi, pentru a va întări sistemul imunitar!

Somnul vindecă. Dormiţi îndeajuns. Dacă vă odihniţi atât cât vă cere organismul, vă refaceţi mai repede şi scadeţi riscul ca boala să se complice şi să se agraveze!

Multă vitamina C. 180 mg de vitamina C zilnic creşte rezistenţa organismului la infecţii.
Prevenirea răcelii. În loc să luaţi medicamente după ce răceala s-a instalat, alegeţi un supliment nutritiv pe bază de echinaceea, măceşe şi aspirină naturală încă de la primele simptome!

Propolisul şi lăptişorul de matcă, un adevărat miracol. Descoperiţi virtuţile propolisului şi luaţi zilnic un preparat natural care vă va ajuta să ţineţi la distanţă infecţiile. 2-4 capsule de lăptişor de matcă pe zi fac minuni pentru sistemul imunitar şi cresc tonusul general al organismului.
Plante medicinale pentru tuse. Sunt recunoscute pentru calmarea tusei remediile naturale pe bază de lemn dulce, pătlagină şi valeriană.
Vaccinarea. Informaţi-vă despre vaccinuri. Pentru aceasta, consultaţi medicul ca să aflaţi dacă aveţi nevoie de vaccin pentru gripă, pneumonie şi alte infecţii.

Sursa: Gds.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...