sâmbătă, 18 decembrie 2010

Afla totul despre reiki

Reiki este un sistem de „terapie prin lumină“ (terapii alternative) eficient, simplu, accesibil indiferent de credință, rasă, apartenență socială. Cum în lume există numeroase școli și foarte buni maeștri de la care se poate primi inițierea/acordajul (absolut obligatorie pentru practicarea Reiki, indiferent de nivelul de „performanță“ către care se tinde), prezența acestui sistem de terapie și cunoaștere în bagajul celui care dorește să-și trateze trupul și sufletul este necesară.
Nu există nici un fel de dovezi științifice pentru existența ki-ului sau a vreunui mecanism care să-l poată manipula. O revizuire sistematică a unui test clinic aleatoriu care a avut loc în 2008, nu a susținut eficacitatea „tratamentului” reiki sau a recomandărilor pentru folosirea reiki în tratarea vreunei condiții

Indicatii terapeutice reiki

Terapeutii care practica Reiki au observat  ca aceasta tehnica este benefica in mod special pentru urmatoarele afectiuni: astm, sindromul de oboseala cronica, dureri diverse asociate unor boli, dureri de cap, durere cronica sau musculara, psoriazis, constipatie, diaree, ulcer gastric, hipertensiune arteriala, neplaceri in timpul sarcinii, amenoree, crampe musculare, menopauza, stres si bolile asociate cu stresul.

Principiile Reiki Mikao Usui

 Ideea de vindecare „prin punerea mâinilor“, măcar ca o simplă mângâiere și gest de compasiune, este arhetipală.
Fondatorul Reiki-ului așa cum îl știm astăzi este Mikao Usui, care a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX.


Gradele Reiki


Gradul I: după inițiere, practicantul poate face autotratament, si dupa un timp si tratament. Pozițiile de punere a mâinilor sunt simple și intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe fața și pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile dureroase.
Gradul al II-lea: după inițiere, practicantul primește primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora își poate activa palmele pentru o mai mare eficiență și poate face tratament și prin realizarea și vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanta si tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curățarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curățarea și energizarea mâncării, dar și trimiterea luminii la distanță, crearea câmpurilor de protecție.
Gradul al III-lea - sau profesor -: după inițiere, practicantul primește noi simboluri și învață tehnici suplimentare. Poate face acordaje altor persoane. De multe ori, acest grad se "sare" si se trece direct la maestru.
Maestru: după inițiere, noul maestru poate la rândul lui să facă altora inițieri/acordaje si cunoaste simbolurile specifice maestrilor..
După fiecare inițiere, urmează o perioadă de criză de vindecare, de purificare, cu o durată de 21 de zile, în care practicantul trebuie să-și facă autotratament zilnic și să practice un regim de viață cât mai echilibrat și cu un meniu lacto-vegetarian.
În timp, au apărut numeroase sisteme Reiki. Unele recuperează tehnici și simboluri descoperite în vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazează pe experiența înnoitoare a maeștrilor contemporani. Astfel, pe lângă Reiki tradițional au apărut și sunt practicate cu succes Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki.

Simbolurile Reiki tradiționale


Cho Ku Rei: simbolul puterii – „Pune puterea aici!“ Concentrează și amplifică energia.


Sei He Ki

Sei He Ki: simbolul mental-emoțional – „Spiritul și omul sunt împreună“ Deschide chakre, câmpuri, dimensiuni.


Hon Sha Ze Sho Nen


Hon Sha Ze Sho Nen: simbolul de distanță – „Fara trecut, prezent sau viitor“ Permite transmiterea la distață a energiei. 


Dai Ko Mzo

Dai Ko Myo: simbolul de maestru – „Marea Lumină Strălucitoare“ Deschide către sursa de Lumină universală.

Istoric Reiki

Japonezul Mikao Usui este cel care a pus bazele a ceea ce urma sa devina tehnica Reiki in Japonia la inceputul secolului 20. Mikao era un teolog crestin care preda la universitate. Cautarea sa ar fi inceput dupa ce studentii l-au intrebat ce tehnica de vindecare folosea Iisus Hristos atunci cand facea minunile descrise in Evanghelii.

Invatamintele lui Miko Usui au fost raspandite in Japonia de unul dintre discipolii sai, care a primit titlul de "Mare Maestru in Reiki". El a primit de la Usui autorizarea de pune accentul pe aspectele terapeutice ale Reiki, separandu-l de asceza si de practica spirituala.

Plecand de aici, tehnica s-a raspandit in majoritatea tarilor occidentale. Astazi se intalnesc mai multe  scoli de gandire in Reiki.
Usui si succesorul sau au provocat doua transformari majore in lumea misticismului si in domeniul medical:
pastrand aspectul mistic al initierilor, rituarilor si simbolurilor secrete, ei au eliminat din aceasta metoda orice cerinta de cautare spirituala personala
au introdus misticismul in practica medicala: vindecarea provine din interventii “energetice" iar pregatirea nu este de tip academic sau tehnic, ci consta intr-o serie de initieri transmise de maestru discipolului sau.

Sursa: Romedic.ro 

 Reiki Muzica Vindecatoare


2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...