sâmbătă, 18 decembrie 2010

Karuna Reiki
"Karuna" este un cuvant sanscrit, folosit in Hinduism, Buddhism si Zen. El desemneaza, ca notiune, orice actiune menita sa diminueze suferinta altora si poate sa aiba, de asemenea, sensul de "actiune plina de compasiune".

Cand o persoana experimenteaza iluminarea, ea intelege ca toate fapturile reprezinta un singur lucru. De aceea, este firesc sa extinzi actiunea plina de compasiune asupra oricaruia, de vreme ce noi toti suntem una. Cand sprijinim pe altii si ii ajutam spre vindecare, toate fiintele beneficiaza de aceasta.

Pentru ca exista unitatea tuturor fiintelor, Karuna reprezinta nu numai extensia spre altii a iubirii, dar mai ales esenta logicii interne a acestei unitati. Asa cum vei dori sa-ti vindeci propriile rani, in acelasi spirit vei dori sa vindeci ranile altora. Este amintit in scripturile buddhiste ca Prajna sau intelepciunea trebuie sa insoteasca Karuna, pentru ca aceasta din urma sa aiba efectul urmarit.

Karuna este superba motivare ce impinge toate fiintele iluminate sa lucreze pentru eradicarea suferintei in Lume. Iluminatii trimit permanent un val imens de energie care are darul de a vindeca si a ne indruma, dar nu toti oamenii sunt receptivi la aceasta energie.

Daca iti dezvolti spiritul de compasiune (Karuna) in tine insuti, asta inseamna nu numai ca ajuti pe altii, dar si ca tu devii mai receptiv la aceasta Karuna emisa de toate fiintele iluminate. In acest fel procesul propriu de vindecare iti este accelerat. Karuna Reiki® iti deschide calea de a lucra mai indeaproape cu toate fiintele iluminate. Aceasta include atat pe acei iluminati care sunt prezenti fizic, cat si pe cei care se arata numai cu spiritul.

Sistemul Karuna a fost descoperit de William L. Rand. Simbolurile au fost canalizate de mai multi maestri Reiki: Marcy Miller, Kellie-Ray Marine, Pat Courtney, Catherine Mills Bellamont si Maria Abraham. William a folosit aceste simboluri si le-a descoperit valoarea, atat in ce priveste uriasul lor potential cat si faptul ca ele au mai fost folosite si anterior. El a meditat asupra lor si a fost indrumat sa descopere tehnicile de acordare-initiere si sa numeasca acest sistem nou Karuna Reiki®. Unele din simbolurile folosite in Karuna Reiki® sunt folosite in alte sisteme, dar nu au aceeasi eficacitate sau aceeasi actiune vindecatoare ca in Karuna Reiki.

Energia Karuna Reiki® este diferita de cea din Reiki Usui si, de fapt, cea mai mare parte a cursantilor o considera mult mai puternica decat energia Reiki Usui! Energia este simtita mult mai clar la Karuna Reiki® si lucreaza simultan cu toate energiile corpului. Cursantii nu au simtit doar simpla curgere a energiei de la cursant la pacient, energia inconjurandu-i, pe ei si pe cei carora li se facea tratamentul. In acelasi timp au fost constatate efecte profunde ale tratamentului. Cei care au parcurs initierile adesea descriu experiente in care au intalnit ghizi, ingeri si Eul Superior si ca simt prezenta vindecatoare a unor fiinte iluminate.


Sursa: http://www.cursuri-reiki.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...