marți, 19 iulie 2011

Tratamente naturale in caz de eczema




Untul de Shea este cel mai bun emolient

Untul de Shea este extras din nuca copacului Shea, o planta originara din vestul si centrul Africii. Untul de shea poate fi consumat si utilizat atat la gatit, cat si pe scara larga in lotiuni, produse cosmetice, sapunuri datorita proprietatilor sale hidratante. Acesta este, probabil, cel mai bun emolient natural din lume. Este recomandat untul de shea care nu a fost albit sau suprarafinat, care ar trebui sa fie de culoare galbena, nu alb. Combaterea eczemelor este garantata!

Consumul de alcool trebuie oprit

Pentru a elima eczemele, aveti nevoie de a elimina cauza care a declansat-o. O astfel de cauza poate fi alcoolul. Pentru a afla, nu mai beti timp de 2-3 luni, sau reduceti consumul de alcool si creste-ti aportul de apa. Daca simpotomele se amelioreaza, continuati.

De ce functioneaza?
Alcoolul este un diuretic, ceea ce inseamna ca determina corpul dumneavoastra sa elimine apa, ducand la deshidratare (inclusiv a pielii). Alcoolul poate afecta ciclurile somnului, ceea ce duce la oboseala si stres.

Aloe vera blocheaza eczemele

Aloe vera este una din aproximativ 400 de specii de aloe, o planta suculenta ce creste in Insulele Caraibe, Africa de Sud, si America de SUd, Europa. Aceasta este folosita de mii de ani pentru a calma pielea si a ajuta in vindecare dar proprietatile sale au fost stabilite aproximativ 60 de ani in urma.

Cum se aplica
In cazul in care este eczema pe scalp, utilizati zilnic un sampon cu aloe vera. Daca este pe corp, utilizati zilnic aloe vera sapun, apoi folositi un gel de aloe vera sau lotiune.
Puteti folosi, de asemenea, planta de aloe prin taierea varfului plantei de aloe si frecarea pielii cu sucul plantei. Se mai poate folosi frunza de aloe in blender, dupa care se aplica pe pielea afectata.


Aloe vera se aplica un strat subtire pe suprafata pielii, de etansare in umiditate si lasa pielea moale si fina. De asemenea, are proprietati anti-inflamatorii si de vindecare, de reducere a iritatiei si contribuie la reinnoirea pielii.

Sursa: Revista Leacuri si Terapii pentru suflet si trup

2 comentarii:

  1. Eu am folosit o multime de creme pentru fata dar acolo pielea este mai expusa la temperaturi si alti factori externi si e mai dificil de tratat eczema. Asa ca dupa multe creme testate am descoperit la recomandarea unei farmaciste lotiunea de protectie de la Gloves In A Bottle. La mine a functionat foarte bine. Stiu ca eczema nu se vindeca definitiv, si de asta din cand in cand ma dau cu lotiunea pentru a preveni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am folosit foarte multe,insa fara succes,sau cel putin nu pe termen indelungat.Apoi,am incercat sapunul cu namol de la hannah-gifts.ro si pot spune ca este foarte util.Recomand cu caldura!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...