Prune uscate
Prunele uscate, pe langa faptul ca sunt o sursa buna de fibre, contin, de asemenea, un laxativ natural numit dihydrophenylisatin. Sucul de prune contine laxativul dar nu si foarte multe fibre.
Atentie, insa, prunele sunt bune pentru a trata constipatia dar daca va deranjeaza la stomac reduceti consumul.
Merele si sucul de mere
Un mar pe zi tine lucrurile in miscare in mod corect! El nu ne va ajuta sa tratam instant constipatia, dar acesta este exemplul perfect de produs alimentar indicat in tratarea constipatiei cronice. Este plin de fibre si contine foarte multa apa.
Sucul de mere este folosit in cazuri mai grave. Efectul va fi aproape imediat, insa nu este indicat sa se apeleze zilnic la aceasta metoda.
La nevoie, li se poate da sa bea un pahar de suc de mere si copiilor.
Uleiul de ricin
Uleiul de ricin este cunoscut ca un medicament ce are gust rau, dar actioneaza diferit. Uleiul de ricin inhiba absorbtia de fluide prin intestine si stimuleaza contractiile intestinale. Nu folositi pe termen lung acest tratament pentru ca uleiul de ricin impiedica absorbtia de substante nutritive esentiale si poate provoca dezechilibre nutritionale si chiar probleme cu rinichii.
Crusinul
Crusinul este un stimulent laxativ puternic, ce provoaca contractii musculare. Contine cascaroside care induc contractii puternice pe intestinul gros, provocand scaunul.
Crusinul actioneaza la 8-10 ore de la administrare, de aceea el trebuie luat seara.
Nu este indicata utilizarea lui in cazul femeilor gravide sau care alapteaza, daca aveti dureri abdominale sau diaree.
Ceaiul verde
In caz de constipatie, acest ceai face minun! Este preferat sa nu se consume seara deoarece provoaca insomnie. De asemenea, nu este indicata folosirea zaharului pentru indulcire daca este baut impotriva constipatiei. Copiilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza le este interzis ceaiul verde datorita cantitatii mari de teina pe care acesta o contine.
Teina, asemanatoare cu cafeina, este extrasa din frunzele de ceai, intrebuintata in medicina ca excitant al nervilor si al inimii sau pentru efectele sale diuretice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu