Recomandari pentru scaderea colesterolului:
Folositi metode naturale si anume consumul de alimente bogate in fibre alimentare precum cirese, zmeura, mustar verde, broccoli, telina, rosii, grepfrut, conopida, varza, fasole verde, vanata, capsuni, mazare, linte si altele.
Folositi metode naturale si anume consumul de alimente ce contin niacina (vitamina B3) ciuperci, drojdie uscata activa, ton, piept de pui sau fileul de somon.
Soia
Tarile in care alimentele pe baza de soia constituie o mare parte din dieta au o incidenta mult mai scazuta a ratei bolilor cardio-vasculare. In plus studiile clinice au aratat ca alimentele pe baza de soia ofera protectie impotriva dezvoltarii bolilor cardiovasculare si a mortalitatii asociate.
S-a dovedit ca alimentele pe baza de soia scad colesterolul LDL cu 35-40%. Scaderea colesterolului total este de 30%. Soia ajuta si la scaderea nivelului trigliceridelor.
Alimente ce contin soia: tofu, lapte de soia, soia prajita.
Taurina ajuta la scaderea colesterolului!
Taurina este un aminoacid regasit in special in proteina de peste. A fost demonstrat faptul ca taurina scade colesterolul. Studiile au aratat ca cei care au o dieta ce include taurina au un risc mai mic de mortalitate de boala ischemica de inima. Pentru a beneficia din plin de avantajele aduse organismului de taurina trebuie sa mancam peste cel putin de 5 ori pe saptamana.
SUPLIMENTAR: Intr-o dieta de scadere a colesterolului un aport deosebit il aduc si vitaminele, in special: VITAMINA B6, E si C.
Alimente ce trebuie sa le evitati daca tineti o dieta de scadere a colesterolului: bauturi dulci carbogazoase, carne grasa sau de animal tanar, mezeluri, carne tocata, conserve de orice fel, ciocolata, cafea, alcool, condimente picante, muraturi, maioneza, otet, branzeturi grase, carnati, inghetata, prajituri, produse de patiserie, smantana.
de soia ofera protectie impotriva dezvoltarii bolilor cardiovasculare si a mortalitatii asociate. tratament
RăspundețiȘtergere