luni, 13 iunie 2011

Tratament naturist caderea parului barbati



Ansamblul pielii capului cuprinde aproximativ 100.000 de fire de par. Fiecare fir de par prezinta o structura particulara si este ancorat in craniu.
Firul de par urmeaza un ciclu de viata care poate sa varieze de la un om la altul si de la un tip de par la altul. Un om cu un par sanatos poate sa piarda intr-o zi in medie de la 40 la 100 de fire pe zi.
Vorbim despre caderea parului, atunci cand incepem sa pierdem mai mult de 100 de fire si acest lucru intr-o perioada de timp mai lunga, de mai multe luni.
O modalitate simpla de a sti cat par pierdeti pe zi este aceea de a numara firele, de exemplu, dimineata dupa dus, dupa ce v-ati periat parul, ceea ce gasiti pe haine si in pat.
Daca ajungeti la mai mult de 100 de fire pierdute pe zi, timp de mai multe saptamani, atunci trebuie sa incepeti sa va informati cu privire la tratamentele puse la dispozitie pentru a stopa pierderea.

Cauzele caderii parului

Exista mai multe cauze care pot explica pierderea parului, dintre care enumeram:
  • Origine hormonala, genetica, care priveste mai mult de jumatate dintre barbati. Este cauza principala a calvtiei la barbati.
  • Stresul. Dovedit prin studii stiintifice: in urma unei reactii in lant care duce la blocarea cresterii parului, caci firele pierdute nu se mai innoiesc.
  • Intoxicatie
  • Alimentatie proasta – lipsa de minerale, vitamine sau oligoelemente. In acest caz este bine sa incercati tratamente naturale pentru a lupta impotriva pierderii parului.
  • Alergie
  • Efecte secundare ale anumitor medicamente, cum ar fi cele anticanceroase, din timpul chimioterapiei.

Semne care caracterizeaza pierderea parului

  • Fruntea si tamplele incep sa ramana fara par – gradul I de calvitie
  • Aparitia sau prezenta matretii
  • Un par prea gras
  • Reactie alergica

COMBATE ALOPECIA BARBATI

Tratamente impotriva caderii parului

Exista doua tratamente principale impotriva caderii parului:
  • Medicamentoasa – locala sau pe cale orala – care sunt eficiente doar pe timpul perioadei de tratament
  • Chirurgicala – microgrefe 

1. Medicamente pentru lupta impotriva calvitiei hormonale si ereditare

Tratament local

Minoxidil, solutie 2% si 5%. Statisticile arata ca minoxidilul cu o concentratie de 2% in solutie topica aplicat de 2 ori pe zi permite cresterea parului la o treime dintre pacienti, stabilizarea pierderii parului la o alta treime, pentru ca la cealalta treime sa fie ineficienta.
Tratamentele pe baza de minoxidil trebuie sa tina in jur de 12 luni pentru a observa cu adevarat o diferenta importanta, in cazul in care sunteti in cele doua treimi norocoase. Diferente semnificative se pot observa dupa cateva luni de la inceperea tratamentului.

Tratament pe cale orala

Trebuie sa fiti atent pentru ca acest tratament nu este bun decat pentru calvitia androgenetica de tip hormonal si ereditar si nu trebuie sa fie folosit de catre femei decat cu avizul doctorului.
Acest tratament se bazeaza pe administrarea de finasterid. Acest medicament nu se poate cumpara decat din farmacii si cu reteta din partea medicului. Nu il cumparati de pe internet.
Acest medicament permite cresterea parului la aproximativ 60% dintre persoane si la 80% duce la intreruperea caderii parului. Efectele secundare sunt rare, dar pot exista la aproape 2% sub forma de tulburari sexuale. In acest caz, vorbiti cu medicul dvs.

2. Microgrefele – grefele de par

Microgrefele sunt asa cum indica numele, grefe de par aplicate pe locurile sarace in par. Acestea se aplica in special la persoanele insensibile la medicamente sau cele care nu doresc sa ia medicamente.
Trebuie sa stiti ca o persoana fara nici un pic de par nu va putea, teoretic, sa iti regaseasca bogatia parului dupa o microgrefa.
In prezent microgrefele se practica in numeroase clinici sau cabinete medicale. Vorbim despre o operatie ambulatorie, definitiva si nedureroasa.

Tratamente cu plante medicinale

In anumite cazuri, folosirea plantelor sau a remediilor bunicii pot sa se dovedeasca utile impotriva caderii parului. Iata cateva dintre plantele care au un efect bun impotriva caderii parului.
  • Ceaiul verde – se foloseste mai ales sub forma de ceai. Anumite studii arata ca consumul de ceai verde ar putea diminua caderea parului, dar nici unul nu dovedeste cu certitudine eficacitatea ceaiului verde.
  • Graul germinat se foloseste in special sub forma de germeni de grau. Eficace impotriva caderii parului, doar daca se datoreaza unei carente in alimentatie.
  • Meiul – se ia in general sub forma de capsule.

8 comentarii:

  1. sampon solid new hair de la firma lush,foarte bun impotriva paruluicaderii

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate si eu ma confrunt cu aceeasi problema, imi cade foarte mult par si s-a rarit atat de mult ca se vede pielea scalpului. Dupa consultul dermatologic, la recomandarea domnului doctor urmez tratamentul cu 5% minoxidil de la Rogaine. Cica opreste caderea parului in 3 saptamani si regenereaza parul in 3-4 luni. Sper sa functioneze si in cazul meu ca nu mai stiu la ce solutie sa apelez.. Intre timp folosesc un produs numit Toppik ( e relativ destul de nou la noi dar am vazut ca-n alte tari se foloseste cu succes de ani buni.. eu tot de pe forumuri straine am aflat de existenta lui). E ca un fel de praf (nanoparticule de cheratina mai precis) pe care il aplici pe par, se lipeste de acesta si parul pare mult mai des. In cazul meu functioneaza perfect, nimeni nu-si poate da seama ca am parul rar, nici daca priveste de foarte aproape. Eu le-am comandat ambele de pe internet (www.toppik-romania.ro) de la noi din Romania ca in farmacii n-am reusit sa gasesc nicaieri.. voi ati folosit Rogaine? Ce rezultate ati avut?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am avut o cadere mare de par si am inceput sa caut pe internet produse de regenerare a parului, iar dupa cateva zile de cautare m-am axat pe produsul de mai jos si s-a dovedit excelent. Acum parul aproape s-a regenerat complet. Sper sa va ajute si pe voi.

    http://mhlnk.com/64CFBE7C

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am urmat tratamentul cu minoxidil 5% de la Rogaine recomandat de dermatolog si a fost pierdere de timp si bani (plus ca dupa deschiderea sticlutei nu se recomandafolosirea lui dupa 30 zile), chiar daca aveam doar inceput de chelie frontala si parul rar, nu ma ajutat deloc la regenerarea parului, doar umpic mia incetinit caderea parului , am intrerupt tratametul cu minoxidil si parul a inceput sa cada si mai rau, deci sa o trageti concluzia. Si din disperare m-am tuns chel (de mai multe ori) ca aveam si probleme cu matreata. Mi-am schimbat regimul alimentar inspre cel vegetarian, consum mai rar alimente care porduc aciditate in organism, am renuntat la sampoanele renumite din comert care contin chimicale la greu, precum si la Dercos si Mediket Plus recomandate de doftoritele dermatoloage (ambele sampoane mi-au agravat matreata si parul incepea sa miroase urat dupa 2 zile de la spalare). Incat ma spal doar cu bicarbonat si otet de mere diluat cu apa si e mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu folosesc Lotus39hair … l-am luat din America, este cam scump dar sunt multumit ca nu imi mai cade parul, acum sa vedem daca lucreaza si la regenerare.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...