miercuri, 23 februarie 2011

Şapte secrete miraculoase pentru a slăbi, din întreaga lume



Cultura alimentară diferă de la o ţară la alta. Fiecare popor, de-a lungul timpului a încercat să îşi stabilească nişte reguli de sănătate şi frumuseţe.
Iată câteva dintre cele mai importante principii alimentare din diferite culturi pentru menţinerea siluetei şi a sănătăţii, potrivit kudika.ro.
1.Preparatele tailandeze. Tailandezii au o bucătărie sănătoasă. Ei îşi încep dimineaţa cu sucuri naturale de fructe, făcute în casă, şi mănâncă doar preparate gătite sănătos şi bine asociate, în cantităţi mici. Temperatura la care se consumă preparatele este foarte importantă pentru ei, fiind atenţi la temperatura optimă de digestie pentru fiecare tip de aliment în parte.
2.Controlul porţiilor la japonezi. Japonezii au cea mai scăzută rată de obezitate din lume. Pentru ei mâncarea se savurează, se mestecă lent, se acordă un anume respect gustului, preparării, condimentării şi cantităţii acesteia. Ei au mese bogate în peşte, tofu, legume şi fructe.
3. Tradiţia ceaiului. În unele ţări există o tradiţie în privinţa consumului de ceai, care se savurează ca atare şi înlocuieşte mâncarea. De exemplu, în Africa de Sud sau în Marea Britanie. Unele ceaiuri au chiar efecte de slăbire şi detoxifiante.
4.Ruşii consumă vegetale. Dieta ruşilor este bogată în fructe şi legume. Nici ei nu consumă prăjeli.
5.Controlul porţiilor la britanici. În Marea Britanie se mizează din ce în ce mai mult porţii mici, restaurantele proprii nu mai servesc porţii mari.
6.Silueta la francezi. Sortimentele de brânzeturi şi alimentaţia bazată în special pe lactate, fructe şi legume şi sărace în carne sunt potrivite pentru un trăi sănătos şi greutate normală.
7.La noi, postul. Deşi este asociat cu obiceiurile religioase, postul reprezintă o lungă perioadă de dezintoxicare şi energizare a organismului. Puteţi ţine în fiecare săptămână două - trei zile de "post", adică zile în care să consumaţi doar vegetale, alături de supe şi multă apă.

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...